H Ρωσία ανεβαίνει στο παγκόσμιο εμπόριο παρά τις Δυτικές κυρώσεις

0
Dodekanisos

Παρά τις Δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία φαίνεται πως ανεβαίνει δυναμικό στο παγκόσμιο εμπόριο. Αυτό φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμποτικός Δείκτης του Κιέλου, από τον οποίο φαίνεται μια πολύ υψηλή δραστηριότητα στα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων.

Το Γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών δημοσίευσε τα εμπορικά στοιχεία του Αυγούστου, δηλώνοντας ότι για πρώτη φορά από πέρυσι ο όγκος των εμπορευμάτων που εκφορτώνονται στα τρία μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Ρωσίας πλησιάζει τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στο ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τα τρία πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη στη Βαλτική Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και στο Βλαδιβοστόκ στην ακτή του Ειρηνικού. Σύμφωνα με τον τελευταίο Εμπορικό Δείκτη του Κιέλου, οι αφίξεις στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης, το πιο σημαντικό λιμάνι της Ρωσίας για εμπορευματοκιβώτια, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά από προηγούμενη πτώση 90%.

Εν τω μεταξύ, η συνολική δραστηριότητα στα λιμάνια της χώρας είναι «παραδόξως υψηλή». «Από τις κινήσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι ξεκάθαρο από πού προέρχονται τα αγαθά, αλλά η Ρωσία φαίνεται να επανεντάσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο. Αυτό συμβαίνει παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τα δυτικά έθνη», δήλωσε ο Vincent Stamer, επικεφαλής του Εμπορικού Δείκτη του Κιέλου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments