Ανέκρουσε πρύμναν για τη Ρωσία η G20

0
Dodekanisos

Aλλάζει θεαματικά απ’ ότι φαίνεται το κλίμα αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ηγέτες της G20 εξέδωσαν μια κοινή δήλωση στον απόηχο της συνόδου κορυφής στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Μέσω της δήλωσης αυτής αποφεύγουν να καταδικάσουν τη Ρωσία ενώ κάνουν λόγο για την ανάγκη διαπραγματεύσεων και άρα διπλωματικής εξεύρεσης της λύσης. Είναι φανερό πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να περάσουν εύκολα την γραμμή τους.

«Η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων και οι προσπάθειες διαχείρισης κρίσεων, καθώς και η διπλωματία και ο διάλογος, είναι ζωτικής σημασίας. Θα εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία και θα καλωσορίσουμε όλες τις σχετικές και εποικοδομητικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία που εκπληρώνει όλους τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Σημειώνεται ότι η Κίνα και η Ρωσία απέρριψαν τις διατυπώσεις στο κείμενο των συμπερασμάτων για καταδίκη της Μόσχας όσον αφορά τη σύγκρουση, υπογραμμίζοντας το υπαρκτό πλέον ρήγμα στην παγκόσμια κοινότητα όσον αφορά την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου. Η ρωσική αντιπροσωπεία μπόρεσε να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι τα πολεμικά γεγονότα στην Ουκρανία δεν θα καταδικάζονται πλέον ρητά στο μέλλον, όπως ήταν το προηγούμενο έτος. Τα ρωσικά αιτήματα για χαλάρωση των κυρώσεων εξετάστηκαν επίσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments