“H Μεγάλη Βρετανία είναι μια …βαθιά ρατσιστική χώρα”

0
Dodekanisos

Η έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει ότι η χώρα είναι ένα βαθιά ρατσιστικό κράτος που δεν έχει ακόμη καταδικάσει τη δική του αποικιοκρατία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Επέστησε την προσοχή στην έκθεση για την κατάσταση των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ΟΗΕ, η οποία κάνει λόγο για συστημικό ρατσισμό στη Μεγάλη Βρετανία και πολυάριθμες περιπτώσεις φυλετικών διακρίσεων.
«Η Βρετανία είναι μια βαθιά ρατσιστική χώρα… ένα μισάνθρωπο νησιωτικό έθνος, που δεν έχει καταδικάσει τη δική του αποικιοκρατία που διοικείται από μια οικογένεια γνωστή για τις μακροχρόνιες συμπάθειές της για διάφορα σοβινιστικά κινήματα, μέχρι τον ναζισμό. Αυτή είναι η σημερινή Βρετανία», έγραψε στο Telegram.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του Βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος και βοηθός υπουργός στη βρετανική κυβέρνηση, Πολ Μπρίστοου – αποπέμφθηκε αμέσως από την κυβέρνηση επειδή κάλεσε δημοσίως τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ να υποστηρίξει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ. Η βρετανική κυβέρνηση δεν κρύβει ότι αυτός είναι ο λόγος της απόλυσής του, γι’ αυτό ανακοίνωσε στο κοινό ότι «τα σχόλιά του για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν είναι σύμφωνα με τις αρχές της συλλογικής ευθύνης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments