H κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να κηρύξει “κλιματική έκτακτη ανάγκη;”

0
Dodekanisos

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να κηρύξει «κλιματική έκτακτη ανάγκη» με περιορισμούς στις δημόσιες ελευθερίες παρόμοιους με αυτούς που επιβλήθηκαν κατά την πρόσφατη πανδημία, σύμφωνα με αρκετούς ηγέτες της ενεργειακής βιομηχανίας.

«Κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση αυτή τη στιγμή», είπε ο Τιμ Στιούαρτ, πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, για την κυβέρνηση Μπάιντεν. «Αν δώσετε στον πρόεδρο την εξουσία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα είναι σαν την πανδημία. Ο Στιούαρτ προειδοποίησε ότι μια κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το κλίμα θα δώσει στον Μπάιντεν και στους Δημοκρατικούς ανεξέλεγκτη εξουσία να κλείσουν τις επικοινωνίες και τις υποδομές».

Πρόσφατα, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο, «Ο Μπάιντεν πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα . Και πρέπει να το κάνει τώρα». Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, οι προεδρικές εξουσίες έκτακτης ανάγκης «μπορεί να ασκηθούν σε περίπτωση που το έθνος απειλείται από κρίση, επείγουσα ανάγκη ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» και αυτές οι εξουσίες μπορεί να αναφέρονται ρητά ή να υπονοούνται από το Σύνταγμα.

Ο Stewart προειδοποίησε επίσης ότι η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να οδηγήσει στη λογοκρισία όσων διαφωνούν για την κλιματική κρίση, όπως έγινε πρόσφατα και με τους επικριτές για τις μάσκες και τα εμβόλια.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments