Αρχική Εκδηλώσεις H κλασική μουσική έχει μέλλον στη Ρόδο

H κλασική μουσική έχει μέλλον στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Η συναυλία ” Από το Baroque στον Ρομαντισμό” που έλαβε χώρα χθες Κυριακή στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, απέδειξε περίτρανα ότι η κλασική μουσική στη Ρόδο βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια κι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση ακούστηκαν έργα προκλασικής, κλασικής και ρομαντικής περιόδου, όλα  μεγάλων μουσουργών όπως, J.S.Bach, J.Haydn, M.de Falla, I.Albéniz και H.Wieniawski.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το  Κονσέρτο για δυο βιολιά σε ρε ελάσσονα του Johann Sebastian Bach, το Κονσέρτο για βιολοντσέλο αρ.2 σε ρε μείζονα του Joseph Haydn,την Cordoba από ”Τα Ισπανικά Τραγούδια” του Isaac Albeniz, τον Ισπανικό Χορό από την Όπερα La Vida Breve του Manuel de Falla, Tarrantelle του Henryk Wieniawski, Bagatelles του Αntonin Dvorak.

Οι καθηγητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΩΔΕΙΟΝ» Τάσος Αναστασιάδης (βιολί), LeidaTahiraj (βιολί) και Ματίνα Μακέστα (πιάνο) με  τον Αντώνη Αναστάση (βιολοντσέλο), μετά από  πρόβες που διήρκεσαν τρεις  μήνες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής και παρά τα κάποια μικρά λάθη, το  κοινό πέρασε μια πολύ όμορφη βραδιά.

Στην επιβλητική ατμόσφαιρα του Παλατιού,ιδανική ως μικρός χώρος για συναυλία μουσικής δωματίου, η ποιότητα των ερμηνειών μετέφερε ποικίλα συναισθήματα στους ακροατές.

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments