Αρχική Videos H EE άναψε το “πράσινο φως” για επιπλέον χρήματα προς την Ουκρανία

H EE άναψε το “πράσινο φως” για επιπλέον χρήματα προς την Ουκρανία

0

Συνεχίζει ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με τη στήριξη στην Ουκρανία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών μελών, άναψαν το «πράσινο φως» για μια αύξηση της τάξεως των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Ειρήνης, απ’ όπου οι Βρυξέλλες διαθέτουν χρήματα για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

«Το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα μια απόφαση που αυξάνει το συνολικό χρηματοοικονομικό ανώτατο όριο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF) κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, βάσει προηγούμενης συμφωνίας από τις 20 Μαρτίου 2023. Αυτή η απόφαση έχει ως στόχο να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα και προβλεψιμότητα του ταμείου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να διατηρήσει την παγκόσμια γεωγραφική της εμβέλεια και την ικανότητα της ΕΕ να αποτρέπει και να ανταποκρίνεται γρήγορα σε κρίσεις και συγκρούσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Συμβούλιο χορηγεί 500 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο κάθε λίγους μήνες για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 17 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley που παραδόθηκαν στο Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανό αξιωματούχο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν 113 τεθωρακισμένα οχήματα στο Κίεβο, εκ των οποίων τουλάχιστον 17, ή περισσότερο από το 15%, έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments