“H Δύση …σιγοντάρει τον διωγμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Επίθεση» κατά της Δύσης και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως εξαπέλυσε η Μόσχα
 κάνοντας λόγο για «πολιτικές που έχουν πυροδοτήσει μια συστηματική κρίση στην Ορθοδοξία καθώς υποστηρίζουν το σχίσμα στην Ουκρανία. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρονται και τα εξής:

 «Οι αρχές του Κιέβου και η Δύση προσπαθούν να χωρίσουν τον ρωσικό και τον ουκρανικό λαό και να καταστρέψουν την πνευματική εγγύτητα των ορθοδόξων πιστών από τις δύο χώρες. Ως αντίστοιχη της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δημιουργήθηκε το 2019 η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», στην οποία ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος Α’, κατά παράβαση του κανονικού δικαίου, έδωσε αυτοκέφαλο καθεστώς την ίδια χρονιά».

Η Μόσχα κάνει λίγο για νομοθετικές προτάσεις που στοχεύουν στην απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στη χώρα, για παράνομες κυρώσεις σε βάρος επισκόπων και τον εκπατρισμό κληρικών. Επιπλέον, τονίζει ότι σημειώνονται βίαιες καταλήψεις εκκλησιών και μοναστηριών καθώς και βία και ρητορική μίσους κατά κληρικών και πιστών. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει ότι το πρόβλημα δεν αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες των Ηνωμένων Εθνών. Σε απάντηση στις έρευνές του, η Ρωσία λαμβάνει συνήθως επίσημες, ανούσιες απαντήσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments