“H Χαμάς ευθύνεται για τα θύματα και όχι το Ισραήλ!”

0
Dodekanisos

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ στην εκστρατεία του κατά της Χαμάς, ανεξάρτητα από το πόσο βαρύ τίμημα έχει στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, υποστήριξε ο γερουσιαστής Lindsey Graham. Παρομοίασε τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον των μαχητών με τον αγώνα των συμμάχων ενάντια στη ναζιστική Γερμανία και την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ρεπουμπλικανός τόνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει όριο στο τι πρέπει να κάνει το Ισραήλ στους ανθρώπους που προσπαθούν να σφάξουν τους Εβραίους. Αυτή η ιδέα ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στη Χαμάς, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον δικό του πληθυσμό, πρέπει να σταματήσει», επέμεινε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι είναι η Χαμάς που «δημιουργεί αυτά τα θύματα – όχι το Ισραήλ».

Ο Γκράχαμ σημείωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι «έξυπνο» προσπαθώντας να «περιορίσει τις απώλειες αμάχων». Ο νομοθέτης ζήτησε επίσης την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε «περιοχές που προστατεύουν τους αθώους». Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται και θα είμαστε για πάντα, δεν θα σας αφήσουμε ποτέ να είστε μόνοι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments