“H αποχώρηση από την Ουγγαρία είναι υπαρκτό σενάριο πλέον για την ΕΕ”

0
Dodekanisos

AΗ αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί σύντομα να γίνει «μια πραγματική εναλλακτική» για την Ουγγαρία, υποστήριξε ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη η οποία έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια και αντιδράσεις. Μιλώντας στο δίκτυο ATV της Ουγγαρίας, ο Andras Simor είπε ότι μια αποχώρηση τύπου Brexit από το μπλοκ αρχίζει πλέον και αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες. «Αν πέρυσι οι πιθανότητες ήταν 10%, πλέον έχουν αυξηθεί στο 305», είπε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος τον αυξανόμενο ρυθμό πληθωρισμού της χώρας και την παρακράτηση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ΕΕ στη Βουδαπέστη, ο Σιμόρ δήλωσε ότι «φοβάται ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση όπου η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει μια πραγματική εναλλακτική λύση». Αν και η Ουγγαρία είναι καθαρός δικαιούχος της βοήθειας της ΕΕ, μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας έχει παραμείνει παγωμένο εδώ και αρκετά χρόνια, με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες να αναφέρουν τις σκληρές αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ενώ κάνουν λόγο για καταστολή της δικαστικής ανεξαρτησίας και των ελευθεριών των μέσων ενημέρωσης ως λόγους για την αναστολή.

Οι διαφωνίες του Όρμπαν με την ΕΕ ξεπερνούν πάντα τα γεωπολιτικά ζητήματα. Μιλώντας σε εκδήλωση νέων πρόσφατα στη Ρουμανία , δήλωσε ότι το μπλοκ «απορρίπτει τη χριστιανική κληρονομιά, πραγματοποιεί την αντικατάσταση του πληθυσμού του μέσω της μετανάστευσης… και διεξάγει μια επίθεση κατά των συντηρητικών κοινωνιών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments