Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Γιορτή του στίβου στο «Καλλιπάτειρα»

Γιορτή του στίβου στο «Καλλιπάτειρα»

0
stamatiou afisa
Dodekanisos

Ο αγώνας που τείνει να γίνει θεσμός για τα στιβικά δρώμενα της Δωδεκανήσου επιστρέφει! Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» η «καρδιά» του δωδεκανησιακού κλασσικού αθλητισμού θα χτυπήσει δυνατά με τα σωματεία της περιοχής μας να δίνουν το «παρών» στη γιορτή του στίβου «Σταμάτεια 2014». Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο αγώνας-γιορτή χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου» που σε κάθε τέτοια εκδήλωση βοηθάει έμπρακτα στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας και στα Δωδεκάνησα.
Το διαφορετικό σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι το γεγονός ότι ο αγώνας φεύγει από τη λογική και το χαρακτήρα του μίτινγκ, αποκτώντας πλέον χαρακτήρα διοργάνωσης στίβου, υπό την «ομπρέλα» της ΕΑΣ Δωδεκανήσου.
Έτσι, στους αγώνες του προσεχούς σαββατοκύριακου δεν θα παραστούν μόνο τα παιδιά των αναπτυξιακών κατηγοριών, αλλά παράλληλα θα διεξαχθεί και το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου παίδων-κορασίδων Δωδεκανήσου, το οποίο θα διοργανώσει η ΕΑΣ/ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Το Ίδρυμα Σταματίου θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των αθλητών και αθλητριών που θα έρθουν από τα νησιά για τους αγώνες του πρωταθλήματος αλλά και της συνάντησης, βοηθώντας εμπράκτως τις προσπάθειες της ΕΑΣ να υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στην περιοχή μας, μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των περικοπών των αθλητικών επιχορηγήσεων.
Η διοργάνωση θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:30, με το τελετουργικό να περιλαμβάνει την τελετή έναρξης, όπου οι αποστολές των σωματείων θα παρελάσουν μπροστά από τους θεατές που θα βρίσκονται στο «Καλλιπάτειρα».
Στόχος των διοργανωτών είναι στο σαββατιάτικο πρόγραμμα να περιληφθούν (ει δυνατόν) τα αγωνίσματα με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και αυτά που θα έχουν αρκετές συμμετοχές, έτσι ώστε οι θεατές να απολαύσουν ένα όμορφο απόγευμα Σαββάτου.
Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, το οποίο θα προκύψει την Τετάρτη 30 Απριλίου, οπότε και οι διοργανωτές θα γνωρίζουν επακριβώς τις συμμετοχές στα αγωνίσματα και αναλόγως θα καταρτίσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Η λήξη των αγώνων του αναπτυξιακού πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων β΄ και του διασυλλογικού πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Κυριακής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments