Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Γιάννης Παπαδόπουλος, μια ξεχωριστή περίπτωση!

Γιάννης Παπαδόπουλος, μια ξεχωριστή περίπτωση!

0
Dodekanisos

Μια ξεχωριστή περίπτωση στα μπασκετικά δρώμενα της Δωδεκανήσου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο αποτελεί ο προπονητής του ΓΑΣ Ιάλυσος Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι προπονητής στο παιδικό και παμπαιδικό τμήμα του Ιάλυσου από τον Αύγουστο του 2019 και η ιδιομορφία είναι ότι ταυτόχρονα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Μίλησε μαζί του και είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα:

-Γιάννη, πότε ξεκίνησε η συνεργασία σου με τον Ιάλυσο και πού είχες εργαστεί πριν;
Με τον Ιάλυσο ξεκίνησα τον Αύγουστο του 2019 μετά από συζητήσεις που είχα με τους υπευθύνους της ομάδας. Τα προηγουμένη τριετία ήμουν στο Διαγόρα στα τμήματα υποδομών και την πρώτη χρονιά ήμουν παράλληλα βοηθός προπονητή στο αντρικό τμήμα με πρώτο προπονητή τον Κυριάκο Μάγο. Επίσης την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και ενώ ήμουν ακόμα φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ, ήμουν παράλληλα βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα των «Ικάρων Σερρών» (Γ΄ Εθνική) με κύρια αρμοδιότητα μου το scouting.
Την ίδια χρονιά προπονούσα το εφηβικό τμήμα των Ικάρων Σερρών το οποίο στέφθηκε πρωταθλητής στο νομό Σερρών και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην τελική φάση στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

-Πότε παρουσιάστηκες στο στρατό;
Κατατάχθηκα στις 18 Ιουλίου και επομένως όταν άρχισε η αγωνιστική περίοδος υπηρετούσα ήδη τη στρατιωτική μου θητεία.

-Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις και τα δύο;
Η διοίκηση του Ιάλυσου μερίμνησε στο να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου στο στρατό και στην ομάδα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του σωματείου μας τον κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα και τους υπεύθυνους του τμήματος μπάσκετ κ.κ. Άκη Χούλη, Παντελή Αργυρίου και Στέργο Στεργάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον διοικητή της μονάδας μου Αντισυνταγματάρχη κ. Παπαευαγγέλου Οδυσσέα, τον υποδιοικητή Ταγματάρχη κ. Γκούβαρη Αθανάσιο, τον Λοχαγό κ. Μπραουδάκη Παρασκευά για την αμέριστη στήριξη και την κατανόηση που μου έδειξαν.

-Πώς πάει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος;
Αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά γιατί έχω μεγάλη πίεση χρόνου και ελάχιστη ξεκούραση. Βγαίνω, κάνω προπόνηση και επιστρέφω στο στρατόπεδο και κάνω την υπηρεσία μου. Όσο αφορά το αγωνιστικό σκέλος είμαστε και στα δύο τμήματα εντός των στόχων που είχαμε θέσει. Το παιδικό τμήμα κατάφερε με μόλις 3 παίδες να βγει δεύτερο στον όμιλο της Ρόδου και να προκριθεί στο φάιναλ φορ που θα γινόταν στη Λέρο. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία γιατί αγωνιζόμαστε με παίκτες που στην πλειοψηφία τους είναι μικρότεροι ηλικιακά. Στο παμπαιδικό τμήμα τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο της Ρόδου παρόλους τους τραυματισμούς που υπήρξαν και φυσικά έχουμε προκριθεί στο φάιναλ φορ. Ευχαριστώ τους εφόρους των τμημάτων κ.κ. Τσούβαλη Σταύρο και Παντελή Αργυρίου που είναι κοντά σε εμένα και στους παίκτες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments