Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία…

Για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία…

0
Dodekanisos

Πρέπει να επιδιώκουμε την ελευθερία και όχι μόνο την ασφάλεια, αν όχι για κάποιον άλλο λόγο, επειδή μόνο η ελευθερία μπορεί να καταστήσει την ασφάλεια ασφαλή.
Κάρλ Πόππερ

Το σωματείο των Υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή είναι ένα γεγονός. Ένα σωματείο που έχει συσταθεί  με στόχο την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Ο κ. Α. Νταλιάνης , επεμβατικός καρδιολόγος, μας  μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας που έχουν καταδικαστεί σε ασιτία από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και βρίσκονται σε διαμαρτυρία διαρκείας έξω από το Υπουργείο Υγείας από τις 14/2/2022.

«Το Σ.Υ.Δ.Ε είναι  ένα πανελλήνιο σωματείο που έχει ως στόχο τη διατήρηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας  με πρόσβαση όλων των πολιτών σε ένα σύστημα Υγείας που έχει δημόσιο και μόνο χαρακτήρα. Παράλληλα ως επιστήμονες υγείας και μένοντας πιστοί στον Κώδικα της Νυρεμβέργης, στη συνθήκη του Οβιέδο και στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας  προασπιζόμαστε το αυτονόητο , την Ελευθερία στην επιλογή ιατρικών πράξεων. Και, βέβαια, αντιτιθέμεθα σε κάθε υποχρεωτικότητα που μας γυρίζει σε καιρούς ζοφερούς».

«Ονειρευόμαστε μια συνομοσπονδία σωματείων που  θα συνενώνει και   άλλους  επαγγελματικούς κλάδους ,κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς που έχουν τις ίδιες με εμάς αξίες», ανέφερε ο κ. Νταλιάνης.

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο με πανελλήνια συμμετοχή που θα λάβει χώρα στις 20/3/2022 .Οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας μαζί με τους αλληλέγγυους πολίτες που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό τους υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους για επιστροφή στους χώρους εργασίας τους θα συγκεντρωθούν στο στέκι τους, στο Πάρκο Ελευθερίας, για να βροντοφωνάξουν το Αυτονόητο, ότι η αυτοδιάθεση του ατόμου είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι κάθε ελεύθερος άνθρωπος αρνείται να επιστρέψει σε εποχές ολοκληρωτισμού.

Μαζί τους για πρώτη φορά η ορχήστρα  MUSIC  ALERT, που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες μουσικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια  καλλιτεχνική σύμπραξη με στόχο την ενεργή στήριξη του αγώνα των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας. Η αγάπη για τη μουσική αλλά και η μάχη που δίνουν σήμερα για όλη την κοινωνία οι υγειονομικοί της χώρας μας ευαισθητοποίησε τους καλλιτέχνες που θα παίξουν την Κυριακή ζωντανά στο Σύνταγμα. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των ηρώων του χθες που απειλούνται πια με απόλυση. Στο μπουζούκι ο Μάριος Καραγκιόζογλου, στην κιθάρα/τραγούδι ο Σήφης Κοκολάκης, στο φλάουτο η Ευγενία Παπαϊωάννου ,στα κρουστά η Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου και στο τραγούδι  η Ελένη Στρατή.

Την Κυριακή 20/3/2022 , λοιπόν, τραγουδάμε για την Ελευθερία  και τη Δημοκρατία. Ενώνουμε τις φωνές μας με το κίνημα της λευκής μπλούζας εναντίον κάθε μορφής Υποχρεωτικότητας και βρωντοφωνάζουμε ότι ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments