Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ανακαινίστε έξυπνα το πατρικό σας σπίτι

Ανακαινίστε έξυπνα το πατρικό σας σπίτι

0
Dodekanisos

Η στιγμή που το πατρικό σου σπίτι σου ανήκει πλέον και νόμιμα είναι επίσημη! Ήδη έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι πως θα διακοσμήσεις το σπίτι σου αλλά και έξυπνους τρόπους ανακαίνισης. Σίγουρα οι συμβουλές από έναν ειδικό θα σου φανούν πολύ χρήσιμες αφού ο ίδιος μπορεί να σε ενημερώσει για οικονομικές λύσεις αλλά και για διάφορα προγράμματα επιδότησης που υπάρχουν και πιθανόν να είσαι δικαιούχος.

Δεν χρειάζεται να σε αγχώνει η ιδέα της ανακαίνισης αφού αυτή μπορεί να γίνει σταδιακά αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος βιασύνης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ορίσεις τι αποτελεί προτεραιότητα για εσένα αυτή την περίοδο και φυσικά οι προτεραιότητες σου να είναι ανάλογες της τωρινής οικονομικής σου κατάστασης. Για παράδειγμα, αν επείγει για εσένα να αλλάξεις κουφώματα θα πρέπει να σκεφτείς αν μπορείς να ανταπεξέλθεις και η οικονομικά.

ExtraTip: Σε περίπτωση που δικαιούσαι κάποια επιδότηση, αυτό που προτείνουμε είναι να θέσεις ως προτεραιότητα στο todolistσου τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καθυστερήσει η έγκρισή της λόγω γραφειοκρατίας.

Θέρμανση

Ίσως είναι από τις δύσκολες επιλογές που πρέπει να κάνεις αφού η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται συνεχώς. Μπορείς ωστόσο να αναζητήσεις εναλλακτικές λύσεις όπως είναι το φυσικό αέριο ή ακόμα και το pellet. Επίσης, θα μπορούσες να συζητήσεις με κάποιον ειδικό την επιλογή για λέβητες αερίουή ακόμα και για αντλία θερμότητας. Οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί όμως να βρεις την οικονομικά κατάλληλη για εσένα αλλά και που να ταιρίαζει με το σπίτι σου.

Πόρτες & Παράθυρα

Είναι πολύ πιθανόν το πατρικό σου σπίτι, να έχει παράθυρα και κουφώματα που να έχουν ενεργειακές απώλειες. Εκτός από την απώλεια θερμότητας, μπορεί να μην αισθάνεσαι ασφαλής και για αυτό ακριβώς τα παράθυρα αλουμινίου φαντάζουν ιδανικά για εσένα. Ωστόσο, σκέψου καλύτερα μαζί με τα παράθυρα και τα κουφώματα να αλλάξεις και εσωτερικές πόρτες. Όταν πρόκειται για ένα πακέτο αντικατάστασης πορτών αλλά και παραθύρων, σίγουρα η τιμή θα είναι καλύτερη. Ίσως η έρευνα για την κατάλληλη επιλογή διαρκέσει περισσότερο αφού στο εμπόριο θα συναντήσεις μεγάλη ποικιλία αλλά μην συμβιβαστείς με κάτι που δεν είναι το ιδανικό για σένα.

Δάπεδο

Σίγουρα αν το μωσαϊκό κυριαρχεί στο σπίτι, θα θέλεις τουλάχιστον σε κάποιους χώρους να το αντικαταστήσεις είτε με πλακάκι είτε με μαρμάρο. Αν ωστόσο είσαι φίλος του παρκέ, μην διστάσεις. Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι να σκεφτείς η συντήρηση του παρκέ. Σε καμία περίπτωση όμως μην ξεχνάς πόσο ζεστό δείχνει το σπίτι αν υπάρχει παρκέ.

Όποιες και αν είναι οι επιλογές σου, σκέψου τες καλά πριν καταλήξεις αφού οι περισσότερες από αυτές θα παραμείνουν για πολλά χρόνια στο σπίτι.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments