Γερμανία: Σε ρυθμούς …πολέμου και ο Υπουργός Υγείας;

0
Dodekanisos

Η Γερμανία πρέπει να βελτιώσει το σύστημα υγειονομικής της περίθαλψης για να μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα σε καταστάσεις κρίσης, όπως μια νέα πανδημία ή μια στρατιωτική σύγκρουση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Η νομοθεσία για μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να παρουσιαστούν αυτό το καλοκαίρι θα είναι «σημείο καμπής για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Αν και ο συνασπισμός της κυβέρνησης έχει ήδη πιέσει για μεταρρυθμίσεις μετά την πανδημία του COVID-19, ο υπουργός Υγείας είπε ότι με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι προκλήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο σημαντικές.
«Σε περίπτωση κρίσης, κάθε γιατρός, κάθε νοσοκομείο, κάθε υγειονομική αρχή πρέπει να ξέρει τι να κάνει. Χρειαζόμαστε σαφείς ευθύνες, για παράδειγμα, για την κατανομή ενός μεγάλου αριθμού τραυματιών μεταξύ των κλινικών στη Γερμανία», εξήγησε ο Lauterbach. Ο υπουργός είπε ότι τα νοσοκομεία πρέπει επίσης να διεξάγουν ασκήσεις για να εξασκήσουν την ανταπόκρισή τους σε καταστροφές, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για τρομοκρατία υποστηρίζοντας ότι «το να μην κάνεις τίποτα δεν αποτελεί επιλογή. Θα ήταν ανόητο να πούμε ότι δεν προετοιμαζόμαστε για μια στρατιωτική σύγκρουση και μετά δεν θα έρθει.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, δεν θα υπήρχε ανάγκη για Μπούντεσβερ», είπε.
Και Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η χώρα πρέπει να γίνει «ικανή για πόλεμο» και επέμεινε ξανά τον Ιανουάριο ότι το Βερολίνο και όλο το ΝΑΤΟ πρέπει να οπλιστεί πιο ενεργά για να μπορέσει «να διεξαγάγει έναν πόλεμο που μας επιβάλλεται».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments