Αρχική Videos «Φωτογραφίζει» νέα μέτρα για ανεμβολίαστους ο Πλεύρης

«Φωτογραφίζει» νέα μέτρα για ανεμβολίαστους ο Πλεύρης

0
Dodekanisos

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους αφήνει ο Θάνος Πλεύρης. Αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί, τονίζει ο υπουργός Υγείας. 

Από εκεί και έπειτα, ο κ. Πλεύρης δηλώνει ότι εξετάζεται η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών με βάση τα ηλικιακά κριτήρια, αρχής γενομένης από τους πολίτες άνω των 50 ετών. Μεταξύ άλλων, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (30/12) στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι επιπλέον, εξετάζεται ισχυρά η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους επτά μήνες για όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με τρίτη δόση. «Εξετάζουμε όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχει παρέλθει επτάμηνο και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση να λογίζονται ως ανεμβολίαστοι και έτσι να χάνουν όσα προνόμια υπάρχουν»! 

Όσον αφορά τα σχολεία, επισημαίνει ότι θα ανοίξουν κανονικά. Ενώ αν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, υπογράμμισε ότι θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. «Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα. Αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Ενώ έκανε λόγο ότι ο κύκλος της μετάλλαξης «Όμικρον» πιθανόν θα είναι σύντομος.

Τέλος, θυμίζουμε ότι ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τη Super League για να συζητηθούν οι νέοι περιορισμοί των φιλάθλων στα γήπεδα. «Εάν τηρηθούν τα μέτρα, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε για αύξηση τη πληρότητας που θα ικανοποιεί και τους φιλάθλους και τις ομάδες», είπε. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments