Αρχική Επικαιρότητα Μοτοπορεία διαμαρτυρίας από διανομείς στην Θεσσαλονίκη

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας από διανομείς στην Θεσσαλονίκη

0
Dodekanisos

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διανομείς φαγητού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι την στιγμή που η πλειοψηφία δεν έχει πάρει δώρο Χριστουγέννων, τους έχουν επιβληθεί παράλογα πρόστιμα από το υπουργείο Εργασίας, γιατί δήθεν δεν έκαναν τα rapid tests που υποχρεούνταν μολονότι οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι. 

Όπως υποστηρίζουν, τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν κυμαίνονται από 300 έως και 2.100 ευρώ. Οι ποινές που επιβλήθηκαν το διάστημα Οκτωβρίου- Νοεμβρίου και ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες για τον μήνα Δεκέμβριο, αφορούν σε περιπτώσεις εργαζομένων που είτε είχαν κάνει rapid test και λόγω προβλημάτων του συστήματος περάστηκαν εκπρόθεσμα, είτε σε εργαζόμενους που ήταν σε άδεια.

Τα αιτήματα των διανομέων

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, οι διανομείς, μέσω των κινητοποιήσεων τους, ζητούν: την ακύρωση των προστίμων, την ενίσχυση του ΕΣΥ, δωρεάν rapid tests για όλους τους εργαζόμενους, στήριξη των εργαζομένων για όσο διαρκούν τα επιπρόσθετα μέτρα, υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις στην εστίαση και στον τουρισμό με αυξήσεις στους μισθούς. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments