Αρχική Επικαιρότητα Φόρο στους ανεμβολίαστους θα επιβάλλει η επαρχία Κεμπέκ του Καναδά

Φόρο στους ανεμβολίαστους θα επιβάλλει η επαρχία Κεμπέκ του Καναδά

0
REUTERS/Carlo Allegri
Dodekanisos

Φόρο με την ονομασία «εισφορά υγείας» θα υποχρεούνται να καταβάλουν όσοι παραμένουν μη εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο στόχαστρο της κυβέρνησης εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες. «Εξετάζουμε μια εισφορά υγείας για όλους τους ενήλικους που αρνούνται να εμβολιαστούν επειδή οι άνθρωποι αυτοί συνιστούν οικονομικό βάρος για όλους τους κατοίκους του Κεμπέκ» επεσήμανε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Φρανσουά Λεγκό. 

Το ποσό της «εισφοράς», δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά θα είναι «σημαντικό», λέει ο Λεγκό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dw.com δεν θα είναι κάτω από 100 δολάρια Καναδά (70 ευρώ).

Παράλληλα ο Λεγκό, λέει ότι το 10% των κατοίκων που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου, δεν θα πρέπει να «βλάπτει» το 90% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί (με τουλάχιστον με μία δόση).

Την δεδομένη στιγμή, το Κεμπέκ αγωνίζεται να περιορίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων που προκλήθηκε από την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Στις 30 Δεκεμβρίου, η επαρχία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ και την απαγόρευση ιδιωτικών συγκεντρώσεων. Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτρέψει σε ορισμένους βασικούς εργαζομένους να συνεχίσουν να εργάζονται ακόμη και αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, για να αποφευχθούν οι ελλείψεις προσωπικού.

Η επαρχία αριθμεί οκτώ εκατομμύρια κατοίκους. Στο σύνολο 2.742 άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό. Ενώ οι 255 εξ αυτών έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ. Μάλιστα, το Κεμπέκ έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό σε όλο τον Καναδά, με 12.028. 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments