Αρχική Videos Φον ντερ Λάινεν: Να ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Φον ντερ Λάινεν: Να ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

0
Dodekanisos

Υπέρ της έναρξης της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τάσσεται η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανοίγει την συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και όπως τόνισε και η ίδια δεν έχει καμία δικαιοδοσία για να προτείνει κάτι τέτοιο, η προσωπική της θέση είναι πως ήρθε η ώρα να ανοίξει αυτή η συζήτηση και να σκεφτεί η Ευρώπη τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Επίσης, ανακοινώνει ότι τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, πριν από 2-3 χρόνια, δε θα πίστευα ποτέ ότι θα ήμουν σήμερα μάρτυρας αυτού που βλέπουμε τώρα. Βλέπουμε αυτήν τη φρικτή πανδημία. Έχουμε εμβόλια που σώζουν ζωές, αλλά δεν χρησιμοποιούνται από όλους. Και αυτό κοστίζει ζωές. Σήμερα στην ΕΕ, το 77% ενηλίκων είναι εμβολιασμένο. Δηλαδή το 66% του γενικού πληθυσμού. Αυτό σημαίνει 150 εκ. άνθρωποι, το 1/3 της ΕΕ. Και αυτό είναι πολύ! Και γι’ αυτό είναι κατανοητό να αρχίσει αυτή η συζήτηση τώρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εντός της ΕΕ. Θέλει συζήτηση, κοινή προσέγγιση», τονίζει.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι μάχη με το χρόνο

Σχετικά με την μετάλλαξη «Όμικρον», η Φον ντερ Λάινεν λέει ότι: «Δεν ξέρουμε τα πάντα για την όμικρον, αλλά ξέρουμε αρκετά για να ανησυχούμε. Είναι μάχη με το χρόνο. Θα μας πάρει 2-3 εβδομάδες να μάθουμε. Θα πρέπει να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να μάθουμε τα πάντα για την μετάλλαξη. Οι επιστήμονες εργάζονται και μέρα και νύχτα. Αυτό που μας λένε ήδη είναι ότι ο πλήρης εμβολιασμός και οι ενισχυτικές δόσεις προσφέρουν την καλύτερη προστασία».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «έχουμε δώσει στην ΕΕ περισσότερα από 1 δισ. δόσεις εμβολίων. Ξεκίνησαν ήδη σε πολλά κράτη οι καμπάνιες για ενισχυτικές δόσεις και το χαιρετίζουμε αυτό. Το καλοκαίρι έκλεισε το 3ο συμβόλαιο για 1,8 εκ. δόσεις, έχουμε συνολικά και με μοντέρνα κλπ 360 εκ. δόσεις ως το τέλος του πρώτου 3μήνου 2020. Είναι αρκετά για όλους που θέλουν να κάνουν ενισχυτική δόση», τόνισε, καλώντας όλους να σπεύσουν.  

Τέλος εμφανίζεται καθησυχαστική, ότι «αν δούμε ότι η Όμικρον δεν καλύπτεται από τα εμβόλια, τότε θα γίνει αναβάθμιση των εμβολίων από τους επιστήμονες, κάτι που είναι στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει. Χρειάζονται περίπου 100 μέρες. Ο ΕΜΑ θα επιταχύνει την έγκριση. Ελπίζουμε το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», κατέληξε.

Διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου τα εμβόλια για παιδιά

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοινώνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον εξηγεί ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.

«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε. «Εχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», τελειώνει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments