Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Φανατικά υπέρ της υποχρεωτικότητας ο Μεσσηνίας!

Φανατικά υπέρ της υποχρεωτικότητας ο Μεσσηνίας!

1
Dodekanisos

Φανατικά υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολίου όχι μόνο στους ιερείς αλλά και γενικά προς όλους, τάχθηκε για μια ακόμα φορά με δηλώσεις του στο Mega ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μεταξύ άλλων επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε όχι μόνο οι ιερείς! Όλος ο κόσμος πρέπει για να μπορέσει αυτή η πανδημία να εκλείψει. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η πορεία και η εξέλιξη της δυο χρόνια τώρα δεν δείχνει στοιχεία ύφεσης αλλά μάλλον βρισκόμαστε σε έξαρση και βλέπουμε συνεχώς κρούσματα; Αυτό έχει συνέπειες παντού. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ότι δεν μπορούμε ούτε να παίζουμε ούτε να το αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο με παιδαριώδη τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούμε όλοι τον εμβολιασμό. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φάρμακο αντιμετώπισης αυτής της ιογενούς κατάστασης δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντισταθούμε».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την επιφυλακτικότητα ορισμένων για το ότι βάζουν κάτι μέσα στο σώμα τους που δεν ξέρουν τι είναι, απάντησε ως εξής:

«Αυτά είναι ανοησίες και δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν υπάρχουν μόνο στην εκκλησία αλλά σε όλους τους χώρους της κοινωνίας. Το τελευταίο επεισόδιο στο Ασκληπιείο Βούλας επιβεβαιώνει ότι ακόμα και μέσα στον ιατρικό κόσμο υπάρχει μια τέτοια αντίληψη του εμβολιασμού. Αν θέλουμε να προστατέψουμε τις ζωές τις δικές μας και των συνανθρώπων μας πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτή είναι η ηθική διάσταση της υποχρεωτικότητας. Η υποχρεωτικότητα έχει μια ηθική διάσταση απέναντι στο ερώτημα ζωή ή θάνατος. Το πώς θα εφαρμοστεί αυτή η υποχρεωτικότητα δεν είναι θέμα της εκκλησίας αλλά της πολιτείας και των αρχών».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Κάθε άνθρωπος που έρχεται σε επαφή με ομάδες ανθρώπων πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό του και τους άλλους. Πως είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται σε επαφή με άλλους να μην είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένοι. Το πράγμα δεν είναι τόσο εύκολο να είμαστε αρνητικοί απέναντι στον εμβολιασμό. Εγώ δέχομαι την υποχρεωτικότητα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Είναι σαν να βλέπουμε να έρχεται ένα κύμα από την θάλασσα και εμείς να καθόμαστε να το βλέπουμε να μας πνίξει. Δεν θα του βάλουμε ένα εμπόδιο;»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JIANNIS
JIANNIS
2 years ago

π. Ιωάννης Ρωμανίδης: “Τώρα ο διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι επίσκοποι” (π. Γεωργίου Μεταλληνού, πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Ρωμανίδης, εκδ. Αρμός, σελ. 83-84)