Αρχική Videos Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Π.Ο.Υ συνεργάζονται με στόχο την “ψηφιακή υγεία”

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Π.Ο.Υ συνεργάζονται με στόχο την “ψηφιακή υγεία”

0

Συνεργασία σε επίπεδο «ψηφιακής υγείας» όπως αναφέρεται, θα κάνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ΠΟΥ θα υιοθετήσει μέσα στον Ιούνιο του 2023 το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για να δημιουργήσει ένα σύστημα. Θα είναι κάτι που όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ «θα διευκολύνει την παγκόσμια κινητικότητα και θα προστατεύει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο από τρέχουσες και μελλοντικές απειλές για την υγεία. , συμπεριλαμβανομένων των πανδημιών». Είναι το πρώτο στοιχείο του Παγκόσμιου Δικτύου Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας του ΠΟΥ, το οποίο θα αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών προϊόντων.

«Βασιζόμενος στο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης υψηλής απόδοσης της ΕΕ, ο ΠΟΥ στοχεύει να παρέχει σε όλα τα κράτη μέλη του ΠΟΥ πρόσβαση σε ένα εργαλείο ψηφιακής υγείας ανοιχτού κώδικα, βασισμένο στις αρχές της δικαιότητας, καινοτομίας, διαφάνειας, προστασίας δεδομένων και σεβασμού της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

«Τα νέα ψηφιακά προϊόντα υγείας που αναπτύσσονται στοχεύουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους παντού να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας γρήγορα και πιο αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

Με βάση την Παγκόσμια Στρατηγική Υγείας της ΕΕ και την Παγκόσμια Στρατηγική του ΠΟΥ για την Ψηφιακή Υγεία, η πρωτοβουλία ακολουθεί τη συμφωνία της 2ας Δεκεμβρίου 2022 μεταξύ του Επιτρόπου Κυριακίδη και του Δρ Tedros Adhanom Gheberyesus με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας σε παγκόσμια θέματα υγείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments