Αρχική Videos “H υστερία των αντιρωσικών κυρώσεων υπονομεύει την Ευρώπη”

“H υστερία των αντιρωσικών κυρώσεων υπονομεύει την Ευρώπη”

0

Για υστερία κυρώσεων κατά της Ρωσίας η οποία μπορεί να υπονομεύση την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto, μιλώντας στο διεθνές Φόρουμ Ειρήνης της Βουδαπέστης. Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ «έχουν νιώσει τις συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε πολύ μικρότερο βαθμό από την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μπει …στη γωνία με την υστερία των κυρώσεων», η οποία έχει ήδη υπονομεύσει σοβαρά την οικονομία της και αποτελεί απειλή για την ενεργειακή της ασφάλεια».

Ο Szijjarto υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν πέτυχαν τον στόχο τους και δεν οδήγησαν στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά προκάλεσαν μόνο σοβαρά προβλήματα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. «Η συζήτηση για το 11ο πακέτο κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα, αλλά νομίζω ότι είναι σαφές σε όλους ότι οι κυρώσεις απέτυχαν», είπε ο υπουργός. Ο Szijjarto πιστεύει ότι υποστηρίζοντας τις προσπάθειες επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης με στρατιωτικά μέσα, καθώς και την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι Ευρωπαίοι «επέτρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να τους κάνουν να λάβουν μια εξαιρετικά παράλογη απόφαση».

Ο Szijjarto επανέλαβε ότι η ουγγρική κυβέρνηση προτείνει να επιδιώξει τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης με διαφορετικό τρόπο, καλώντας τα εμπόλεμα μέρη να παύσουν αμέσως το πυρ και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments