Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Εύκολο αρνί γιουβέτσι

Εύκολο αρνί γιουβέτσι

0
Dodekanisos

Πολλοί θα πουν ότι το αρνί γιουβέτσι είναι το ιδανικό φαγητό για ένα κυριακάτικο τραπέζι. Όσοι, όμως γνωρίζουμε τι μπορεί να μας προσφέρει ένα πιάτο γιουβέτσι, ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ένα φαγητό για κάθε μέρα. Συνδυάζει το ζυμαρικό της επιλογής μας, με το πιο νόστιμο κρέας της αγοράς. Κυριολεκτικά, δηλαδή, δεν θα είχαμε πρόβλημα να το γευόμαστε κάθε μέρα.

Αν οι επισκέψεις στο πατρικό μας σπίτι δεν είναι τόσο συχνές, τότε θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αφού ψάξουμε σε κρεοπωλεία που εμπιστευόμαστε τις καλύτερες προσφορές σε αρνί, πάμε να το προμηθευτούμε και μετά να το… εκμεταλλευτούμε. Μην ξεχνάς πως πλέον μπορείς και να παραγγείλεις αρνί από ένα κρεοπωλείο online.Ας δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο αρνί γιουβέτσι.

Υλικά:

1.200 γρ. αρνί, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες
500 γρ. κριθαράκι ή χυλοπίτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
1 λίτρο ζεστό νερό
250 γρ. κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
3κρόκους μπαχάρι
2 στικς κανέλλας
2 μέτρια κρεμμύδια
1 δαφνόφυλλο
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Από το κρεοπωλείο της εμπιστοσύνης μας, ζητάμε αρνί για γιουβέτσι. Από τις προσφορές σε αρνί που θα βρούμε, ας προτιμήσουμε αυτή με το αρνί σπάλα, κομμένο σε μερίδες.

Στην κουζίνα μας, στεγνώνουμε το αρνί σε ένα απορροφητικό χαρτί. Όσο αυτό στεγνώνει, βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, και τα σοτάρουμε μαζί με το ήδη σοταρισμένο αρνί για 3 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το κομμένο σκόρδο, τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να πιεί τα υγρά του. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τα μπαχάρια. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για μία ώρα. Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε βαθύ, πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε το ζυμαρικό της επιλογής μας, το αρνί και τα στικς κανέλλας, και σιγά σιγά περιχύνουμε την σάλτσα. Ψήνουμε το γιουβέτσι στον φούρνο στους 160º C , στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 25’. Στη μέση του ψησίματος ανακατεύουμε το ζυμαρικό. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και σβήνουμε τον φούρνο.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει για λίγα λεπτά σε σβηστό φούρνο και… έτοιμο!

Μπορεί το μαγείρεμά του να κρατάει πολύ, όμως, το αρνί γιουβέτσι στην πραγματικότητα θέλει μικρές μόνο παρεμβάσεις από εμάς. Για αυτό και θεωρείται εύκολο φαγητό, άλλωστε. Πώς αλλιώς θα είχαν χρόνο οι μαμάδες μας για να ασχολούνται μαζί μας;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments