Αρχική Υγεία - Διατροφή - Άσκηση & Ευεξία Απώλεια κιλών – Συμβουλές για μια επιτυχημένη προσπάθεια

Απώλεια κιλών – Συμβουλές για μια επιτυχημένη προσπάθεια

0
Dodekanisos

Όσο περισσότερο καλοκαιριάζει σας γυροφέρνουν οι σκέψεις ότι πρέπει να ξεκινήσετε διατροφή και να ξεφορτωθείτε τα κιλά που πήρατε τον χειμώνα;

Σίγουρα ενώ οι σκέψεις αυτές κάνουν συχνά την εμφάνιση τους, είτε γιατί δοκιμάσατε κάποιο περσινό ρούχο που πλέον δεν σας κάνει είτε γιατί θαυμάσατε ένα σώμα…δεν ξεκινάτε την προσπάθεια σας ή τα παρατάτε στην μέση. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτείτε τους λόγους που θέλετε να ξεκινήσετε διατροφή γιατί το κίνητρο είναι το πιο σημαντικό στην προσπάθεια σας. Έπειτα πρέπει να γνωρίζετε και να μην απογοητεύστε όταν κολλάει η ζυγαριά, ότι αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο και προσπάθεια. Τέλος και πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια σας να γίνεται με την βοήθεια κάποιου ειδικού ούτως ώστε οι θυσίες να έχουν αποτέλεσμα αλλά κυρίως να μην δημιουργήσετε πρόβλημα στον οργανισμό σας στην προσπάθεια σας να χάσετε κιλά.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και tips για να κάνετε το ταξίδι σας προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση πιο εύκολο!

Συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο και τον γιατρό σας.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, ο γιατρός σας θα πρέπει να ενημερωθεί για την επιθυμία σας να χάσετε βάρος. Μπορεί να σας κατευθύνει στα κατάλληλα άτομα για να πάρετε τις απαραίτητες συμβουλές. Επιπλέον, οι συνεδρίες με έναν διατροφολόγο καθιστούν δυνατή την τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών του ατόμου , συνήθειες που συχνά αποτελούν τη ρίζα των προβλημάτων ενός ανθρώπου με παραπάνω κιλά. Όποτε αν σας πέρασε η σκέψη από το μυαλό να ξεκινήσετε δίαιτα μόνοι σας μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε!


Θέστε ρεαλιστικούς στόχους.

Γιατί θέλετε να χάσετε βάρος; Είναι πραγματικά ο αριθμός στην ζυγαριά που έχει πραγματικά σημασία ή η υγεία σας; Ή μήπως είναι η εικόνα που προβάλλετε στον καθρέφτη;
Γνωρίζατε ότι η λογική απώλεια βάρους είναι περίπου ένα κιλό την εβδομάδα ή 4 κιλά το μήνα; Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις δίαιτες ή προϊόντα που σας υπόσχονται απώλεια βάρους σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Μπορεί να συμβεί, αλλά το σώμα σας θα ανακτήσει γρήγορα το χαμένο βάρος και πολύ πιθανό να δημιουργήσετε προβλήματα στον οργανισμό σας.

Ξεκινήστε να αθλείστε.

Η άθλησηείναι πολύ σημαντικόςπαράγοντας στην υγεία του σώματος.
Ενδυναμώνει το σώμα, βοηθάεισημαντικά στην απώλειαβάρουςαλλάέχειεπιδράσεις και στην ψυχολογία του ανθρώπου. Αν δεν είστε της γυμναστικήςξεκινήστε να περπατάτε και σταδιακά εξελίξτε το σε τρέξιμο. Μπορείτε να κάνετε βόλτες στην φύση είτε να ξεκινήσετε σεγυμναστήριο.Οι διάδρομοι γυμναστικής είναι μια καλή αρχή! Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments