Εξαφανίζονται οι Γάλλοι, εντυπωσιακή αύξηση των μουσουλμάνων

0
Dodekanisos

Ο αριθμός των νεογέννητων μωρών που έλαβαν ισλαμικό όνομα στη Γαλλία αυξήθηκε στο 21,8 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο το 2022, το οποίο είναι 1,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το προηγούμενο έτος. Από το 1997, ο αριθμός αυτός έχει υπερτριπλασιαστεί από 7 τοις εκατό όλων των νεογνών σε 21,8 τοις εκατό πέρυσι, αλλά η αύξηση ήταν πολύ πιο έντονη σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όπως φαίνεται, άνθρωποι Ευρωπαϊκής καταγωγής τείνουν να γίνουν μειονότητα στη χώρα χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Για παράδειγμα, στην Ile-de-France (Ιλ Ντε Φρανς), την πολυπληθέστερη από τις 18 περιφέρειες της Γαλλίας, ο αριθμός των νεογνών που εγγράφηκαν με ισλαμικό όνομα ήταν 33,6 τοις εκατό πέρυσι, μια αύξηση 7,7 τοις εκατό σε μια δεκαετία. Επίσης Seine-Saint-Denis (Σεν Σαν Ντενί), ένα προάστιο του Παρισιού βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, το ποσοστό είναι στο εντυπωσιακό 58,3 τοις εκατό. Το Val d’Oise, επίσης διαμέρισμα στην περιοχή Ile de France βόρεια του Παρισιού, κατέγραψε ποσοστό 40,8%, ενώ το Val de Marne (Βαλ Ντε Μαρν), στα νότια της πρωτεύουσας, σημείωσε 38,2%. (Βαλ Ντα Ουαζί). Εν τω μεταξύ, η περιοχή της Βρετάνης, ή της Βρετάνης, στα βορειοδυτικά της χώρας κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό γεννήσεων με μουσουλμανικά ονόματα στο 8,9%, από 4,6% το 2012.
Τα δεδομένα για τα ονόματα γέννησης δημοσιεύονται ετησίως από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών (INSEE)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments