Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Έτσι ο ΟΗΕ προωθεί την παγκοσμιοποίηση και αφαιρεί τις ελευθερίες

Έτσι ο ΟΗΕ προωθεί την παγκοσμιοποίηση και αφαιρεί τις ελευθερίες

0
Dodekanisos

Μια νέα έκθεση, που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, ισχυρίστηκε ότι η «πανδημία» θα είχε αποφευχθεί εάν ο ΟΗΕ – και συγκεκριμένα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – είχε περισσότερη παγκόσμια εξουσία. Η έκθεση με τίτλο: Make it the Last Pandemic περιλαμβάνει τα δημοσιευμένα ευρήματα της Ανεξάρτητης Ομάδας για την Ετοιμότητα και Αντιμετώπιση της Πανδημίας και επικεντρώνεται στο πώς ο κόσμος μπορεί να αποτρέψει τις «πανδημίες» στο μέλλον.

Πρόεδρος της επιτροπής αυτής είναι η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ, η πρώην πρόεδρο της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σέρλεφ και άλλες πολιτικές προσωπικότητες (συμπεριλαμβανομένου του γνωστού παγκοσμιοποιητή Ντέιβιντ Μίλιμπαντ). Η επιτροπή ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Τένδρο Αντάνομ Γκεμπρέι.
Υπάρχουν πολλά και σημαντικά πράγματα που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την έκθεση.

Μερικά από αυτά είναι και τα εξής:
-Ανυψώστε την ηγεσία για να προετοιμαστείτε και να ανταποκριθείτε στις παγκόσμιες απειλές για την υγεία στα υψηλότερα επίπεδα για να εξασφαλίσετε δίκαιη, υπεύθυνη και πολυτομεακή δράση
-Εστίαση και ενίσχυση της ανεξαρτησίας, της εξουσίας και της χρηματοδότησης της ΠΟΥ
-Επενδύστε στην ετοιμότητα τώρα για να δημιουργήσετε πλήρως λειτουργικές ικανότητες σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο
-Δημιουργία νέου διεθνούς συστήματος επιτήρησης, επικύρωσης και συναγερμού
-Δημιουργήστε μια προ-διαπραγματευόμενη πλατφόρμα για εργαλεία και προμήθειες
-Αύξηση νέας διεθνούς χρηματοδότησης για τα παγκόσμια δημόσια αγαθά πανδημικής ετοιμότητας και αντίδρασης
-Χώρες για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου εθνικού συντονισμού για την ετοιμότητα και την αντίδραση σε πανδημίες.
Όλα αυτά μπορούν γενικά να συνοψιστούν ως «δώστε στον ΠΟΥ περισσότερα χρήματα και περισσότερη δύναμη».

Αν κάποιος προσεκτικός διαβάσει αναλυτικά την έκθεση, θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά ειδικά αν εστιάσει σε κάποια σημεία όπως τα ακόλουθα:
«Ο ΠΟΥ θα δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης, βασισμένο σε πλήρη διαφάνεια από όλα τα μέρη, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για τη σύνδεση κέντρων πληροφόρησης σε όλο τον κόσμο και συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης της υγείας των ζώων και του περιβάλλοντος, με κατάλληλη προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων …”  … Αυτό σημαίνει ουσιαστικά νομιμοποίηση παγκόσμιων προγραμμάτων παρακολούθησης σε μαζική κλίμακα, με – φυσικά – «κατάλληλη προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων» .

Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στον διευθυντή του ΠΟΥ με πρόσχημα την …προφύλαξη του κόσμου να αποφασίζει για μια …πανδημία. Έχει την εξουσία να κηρύξει “μια πανδημία” όχι επειδή υπάρχει σίγουρα μια νέα ασθένεια που σκοτώνει ανθρώπους, αλλά επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει. Επιπλέον, η έκθεση επαινεί τις χώρες που συμμετέχουν στα πιο αυταρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού. Επαινείται ο συγκεντρωτισμός, η παγκοσμιοποίηση και ο ολοκληρωτισμός, ξεκάθαρα σε βάρος της κυριαρχίας, του ατομικισμού και της ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, η Κίνα επαινείται τόσο για την «ταχεία αναγνώριση» του ιού, όσο και για τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα κλειδώματος. Μια άλλη χώρα που αποτελεί καλό παράδειγμα είναι η Νέα Ζηλανδία, η οποία ήταν επίσης πολύ αυστηρή. Αντίθετα, οι χώρες με φερόμενα «κακά αποτελέσματα» στην αντιμετώπιση του ιού – αν και δεν έχουν κατονομαστεί ποτέ – δέχονται παγκόσμια κριτική για «άρνηση επιστημονικών στοιχείων», «διαβρώνοντας την εμπιστοσύνη στα μέτρα υγειονομικής περίθαλψης» και ότι έχουν ηγέτες που «εμφανίστηκαν δύσπιστοι ή απορριπτικοί» της πανδημίας .

Η Έλεν Κλάρκ το λέει ξεκάθαρα άλλωστε. Μιλώντας στο Guardian προσέξτε τι τόνισε:
«Η πανδημία επιδεινώθηκε από την έλλειψη παγκόσμιας ηγεσίας και συντονισμού των γεωπολιτικών εντάσεων και του εθνικισμού που αποδυναμώνει το πολυμερές σύστημα, το οποίο θα πρέπει να δράσει για να διατηρήσει τον κόσμο ασφαλή».

Με στοιχεία από το humansarefree

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments