Έτοιμες οι εγκαταστάσεις του ΡΟΑ για το τουρνουά Billie Jean King Cup

Οι άρτιες εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν ένα ακόμη πολύ μεγάλο διεθνές τουρνουά, ίσως το πιο σημαντικό που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη Ρόδο. Το Billie Jean King Cup, που έχει προγραμματιστεί από 26 έως 30 Ιουλίου στο «σμαραγδένιο» νησί θα φιλοξενηθεί από τον Ρ.Ο.Α. και αφορά επτά Εθνικές ομάδες κοριτσιών U16.

Ο Ρ.Ο.Α. είναι ο μεγαλύτερος όμιλος τένις της Δωδεκανήσου είναι αναγνωρισμένος από το 1949 και στεγάζεται από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται δίπλα στο «Ξενοδοχείο των Ρόδων», στην οδό Νικολάου Σάββα 2  όπου υπάρχουν σήμερα τρία γήπεδα. Στις παραπάνω εγκαταστάσεις διεξήχθησαν πάρα πολλά τοπικά πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τένις (DAVIS CUP) μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου το 1986. Από το 1976 ο ΡΟΑ κατασκεύασε και νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Καρακόνερο.

επί της λεωφόρου Ρόδου Καλλιθέας, δίπλα στο Ε.Α.Κ. Ρόδου «Καλλιπάτειρα», οι οποίες ανακαινίστηκαν πλήρως το 2007 και το 2009. Εκεί υπάρχουν 5 γήπεδα τένις Life Cushion, 2 χωμάτινα γήπεδα, 2 mini tennis, 1 γηπέδου συνθετικού χλοοτάπητα και ένα νέο χωμάτινο βρίσκεται υπό κατασκευή από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ακόμα υπάρχουν εξέδρες, αποδυτήρια ανδρών γυναικών, τουαλέτα ΑΜΕΑ, γυμναστήριο, ιατρείο, το Tennis Club και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Στις εγκαταστάσεις αυτές διεξήχθησαν Περιφερειακά, Πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και το Παγκόσμιο AEGEAN TENNIS CUP ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται δύο τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας του τένις ITF για Senior και Junior αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο ΡΟΑ έχει ως σκοπό να προάγει το άθλημα της αντισφαίρισης. Εκπαιδεύει δεκάδες παιδιά και ενήλικες με 10 προπονητές και συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα με εξαιρετικές διακρίσεις. Το 2019 το S200 Senior τουρνουά “Rhodes Open” βραβεύθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ITF ως ένα από τα 19 καλύτερα στον κόσμο της κατηγορίας του. Στην βαθμολογία ελήφθησαν υπόψη τα reviews από τους συμμετέχοντες Senior αθλητές, οι αναφορές των επιδιαιτητών αλλά και η ευρύτερη ικανοποίηση όλων εξαιτίας της μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας. Πλέον οι άνθρωποι του Ρ.Ο.Α. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., την Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, προετοιμάζονται για το Billie Jean King Cup.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments