Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αύξηση των απευθείας πτήσεων στους Ελληνικούς προορισμούς

Αύξηση των απευθείας πτήσεων στους Ελληνικούς προορισμούς

0
Πηγή: ekathimerini.gr
Dodekanisos

Παρά το αβέβαιο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19 για τους ταξιδιώτες, ολοένα και περισσότερες είναι οι πτήσεις προς την Ελλάδα. Αρκετή κινητικότητα παρουσιάζεται από αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού.

Αύξηση των πτήσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Όπως έγινε γνωστό από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των πτήσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

Συγκεκριμένα το Σάββατο (27/6) το αεροδρόμιο της Ρόδου υποδέχθηκε 8.565 τουρίστες, ενώ την Κυριακή (28/6) σημειώθηκαν τα υψηλότερα -ημερησίως- νούμερα αφίξεων και στην Κω με 6.032 αφίξεις, στη Σαντορίνη με 2.917 και στη Μύκονο με 2.930 αφίξεις. 

Πάνω από 250.000 αφίξεις τον μήνα Ιούνιο

Σύμφωνα με το airnews.gr ο μήνας Ιούνιος «έκλεισε» με πάνω από 250.000 Διεθνείς αφίξεις (τουλάχιστον 2.000 πτήσεις) στους πέντε Διεθνείς αερολιμένες του Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για αφίξεις στα νησιά Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Μυκόνου και Σαντορίνης. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 307.160 ταξιδιώτες. 

Πρώτη φορά πτήση της Air France στη Ρόδο

Το Σάββατο (3/7) το αεροδρόμιο Ρόδου «έσπασε» το φράγμα των 100 πτήσεων σε μία ημέρα. Το 80% εξ αυτών αποτέλεσαν απευθείας Διεθνείς πτήσεις. Ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά κατέφτασε πτήση της Air France στο αεροδρόμιο της Ρόδου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «amna.gr» κατέφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου πτήση της Air France. Πρόκειται για μεγάλη αεροπορική εταιρία της Γαλλίας. Κατά την πρώτη της πτήση μετέφερε 132 επιβάτες. Το ίδιο δρομολόγιο προς το νησί μας θα ακολουθεί η Air France τρεις φορές την εβδομάδα. 

Άνοιγμα στην Ελλάδα και από την Delta Airlines

Επιπλέον, σε άνοιγμα προς την χώρα μας για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια προέβη και η Αμερικανική Delta Airlines.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της imerisia.gr η Αμερικανική αεροπορική εταιρεία άνοιξε από τις 2 Ιουλίου απευθείας πτήση από την Ατλάντα στην Αθήνα. Κάθε μέρα πραγματοποιεί τρία δρομολόγια και από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης καθημερινά.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments