Αρχική Videos Έρευνα: Η ακρίβεια αύξησε τα ποσοστά κατάθλιψης στη Βρετανία

Έρευνα: Η ακρίβεια αύξησε τα ποσοστά κατάθλιψης στη Βρετανία

0
Dodekanisos

Οι Βρετανοί που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση του κόστους ζωής είναι επίσης αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από την κατάθλιψη, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πληθωρισμό στo υψηλό 40 ετών του 11%, αναγκάζοντας το κόστος των τροφίμων την ίδια στιγμή που οι τιμές της ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Σχεδόν το ένα τέταρτο (24 τοις εκατό) των ανθρώπων που είχαν πρόβλημα να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας για τέσσερις εβδομάδες έως τις 23 Οκτωβρίου εμφάνισαν «μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης».

Αυτό ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από εκείνους που το βρήκαν εύκολο να πληρώσουν (εννέα τοις εκατό), ανέφερε το ONS σε μια νέα έκθεση που βασίζεται σε απαντήσεις από σχεδόν 4.300 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Περίπου ένας στους τέσσερις (27 τοις εκατό) ενήλικες που ανέφεραν δυσκολία να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο ή τις πληρωμές στεγαστικών δανείων είχαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης.  

Συνολικά, ένας στους 16 (16 τοις εκατό) των Βρετανών ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης – παρόμοια με το 2021 αλλά υψηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα (10 τοις εκατό). Το Ηνωμένο Βασίλειο είδε την οικονομία να συρρικνώνεται το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και βρίσκεται ήδη σε ύφεση, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει εκτιμήσει ότι η συρρίκνωση θα διαρκέσει για το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου έτους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments