Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη νεκρών στη Κω-Φθάνουν συνεργεία διάσωσης-Προειδοποίηση για τσουνάμι

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη νεκρών στη Κω-Φθάνουν συνεργεία διάσωσης-Προειδοποίηση για τσουνάμι

0
Dodekanisos

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι  μέχρις στιγμής ο επίσημος απολογισμός του σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. και ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και 6,7 σύμφωνα με το Αμερικανικό.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες όπως είχαν μεταδώσει λίγο νωρίτερα τα τοπικά site.

Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και κτίρια κι έχει καταρρεύσει η οροφή σε ένα μπαράκι από το οποίο φαίνεται να υπάρχουν οι νεκροί κι οι τραυματίες.

Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται έντρομοι στους δρόμους κι η νύχτα δυστυχώς προβλέπεται μεγάλη.

Ιδιαιτέρως αισθητός έγινε ο σεισμός και στην Τουρκία ιδιαίτερα στην Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιοχή της Μούγλας και επίσης σημαντικά τουριστικά θέρετρα της περιοχής Μούγλας.

Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί προς το παρόν μικροί τραυματισμοί.

Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, καθώς όπως ανέφερε καταγράφηκε τσουνάμι στα παράλια του Μποντρούμ της Τουρκίας μετά τον αρχικό σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ.
Αντίστοιχο τσουνάμι μπορεί να χτυπήσει και άλλες ακτές στην περιοχή, οπότε συνιστάται για λόγους ασφαλείας η απομάκρυνση από τις ακτές.

Oiι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το vimatisko και το kosnews24.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments