Αρχική Εκδηλώσεις Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Φαρμακευτικών Βοτάνων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Φαρμακευτικών Βοτάνων

0
Dodekanisos

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στην Κρεμαστή, το πρώτο Φεστιβάλ Φαρμακευτικών Βοτάνων στην Ελλάδα.

Η ιδέα για το Φεστιβάλ ήταν του Μιχάλη Δραμουντανή, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που το διοργάνωσε μαζί με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των συλλόγων και επιστημόνων που συμμετείχαν με τις ομιλίες τους και φυσικά με μερικούς από τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων της Ρόδου.Το φεστιβάλ περιείχε ομιλίες από αξιόλογους επιστήμονες ενώ από όλους έγινε αναφορά, στον πατέρα της ιατρικής τον Ιπποκράτη, που πίστευε και δίδασκε ότι ο γιατρός του σώματος μας είναι η τροφή μας και του Γαληνού, που εφάρμοσε τη βοτανολογία στην ιατρική με μεγάλη επιτυχία.

Τιμητική θέση είχε το τοπικό μέλι και τα παράγωγά του προϊόντα με βάση το μέλι ενώ, τιμήθηκε και ο Απόστολος Κωνσταντάκης γεωπόνος, για την προσφορά του στον πρωτογενή τομέα.

Παρόντες ήταν και σύλλογοι εθελοντών με τις διοικήσεις τους όπως ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και ο σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου που απηύθυναν χαιρετισμό με αναφορές στην ευεργετική δύναμη των βοτάνων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments