Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Επίσχεση εργασίας στην ”ΠΡΟΟΔΟ”

Επίσχεση εργασίας στην ”ΠΡΟΟΔΟ”

1
logo_news12
Dodekanisos
Δέκα εργαζόμενοι της εφημερίδας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας στην καθημερινή εφημερίδα, αφού παραμένουν απλήρωτοι, ενώ διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας. Με επιστολή τους τονίζουν τα ακόλουθα:
”Η αδικαιολόγητη άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων πολλών μηνών σε συνδυασμό με την καταχρηστική, παράνομη και απαράδεκτη συμπεριφορά της «νέας» διοίκησης της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΣ» που προσφάτως πληροφορηθήκαμε ότι καμία εργοδοτική εξουσία δεν δικαιούται μέχρι σήμερα να ασκεί ανάγκασε δέκα εργαζόμενούς της να προβούν σε εξώδικη καταγγελία δηλώνοντας ταυτοχρόνως επίσχεση εργασίας. Όλα τα ανωτέρω γίνονται εξ ονόματος της οικονομικής κρίσης λες και η κρίση δεν αφορά τους εν λόγω εργαζομένους ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και εργαζόμενος ο οποίος αμείβεται με 400 ευρώ μηνιαίως, (λιγότερα δηλαδή από τον κατώτερο μισθό).
Η έλλειψη συνέπειας στην καταβολή των δεδουλευμένων μισθών επικρατεί εδώ και ενάμισι χρόνο και ένας από τους κύριους λόγους που μέχρι σήμερα οι υπογράφοντες την παρούσα δεν αντέδρασαν νωρίτερα είναι η άριστη σχέση των μετά του ιδρυτή και τεθνεώτος ιδιοκτήτου της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΥ» Γεώργιου Διαμαντίδη και προπάντων η αγάπη τους για την εργασία που μέχρι εχθές προσέφεραν.
θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ακόμη και σήμερα, μετά την επίδοση της ομαδικής εξώδικης δήλωσης – επίσχεσης, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την πλευρά της «νέας» διοίκησης να διασπάσουν την ενότητά μας, σχετικά με τη διεκδίκηση των νομίμων απαιτήσεών μας, καταστρατηγώντας κάθε ίχνος δικαίου, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ηθικής.
Ενδεικτικό της καταχρηστικής συμπεριφοράς της «νέας» διοίκησης ήταν η απομόνωση μιας από εμάς σε κάποιο δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη της εφημερίδας, ενώ μέχρι πρότινος απασχολούνταν ως τεχνικός τύπου και συγκεκριμένα με τη σελιδοποίηση. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η περίπτωση ενός εργαζόμενου, όπου εκβιαστικά του ζήτησαν να αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία του, χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσής του. Η δε άρνησή του να δεχθεί τους απαράδεκτους και παράνομους αυτούς όρους είχε ως αποτέλεσμα την άκυρη απόλυσή του. Παρά τη μεγάλη οικονομική ανάγκη που όλοι μας έχουμε να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας, η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητά μας δεν έχει «τιμή» και δεν διαπραγματεύεται. Ευελπιστούμε στην ευαισθησία των κ.κ. υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού και χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, όπως ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεών μας, δεδομένης της ιδιότητάς τους ως μελών του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, στο οποίο υπάγεται η εφημερίδα”.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Αναστάσιος
Αναστάσιος
13 years ago

Εξαιρετικά δυσάρεστο το νέο αυτό. Οσοι φέρονται έτσι πάντως, τίθενται από μόνοι τους στο περιθώριο των εξελίξεων.