Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επιστολή των υγειονομικών σε αναστολή στη Διεθνή Αμνηστία

Επιστολή των υγειονομικών σε αναστολή στη Διεθνή Αμνηστία

0
Dodekanisos

Επιστολή στην Διεθνή Αμνηστία από την οποία ζητούν να πάρει θέση και “να εκπληρώσει τον θεσμικό της ρόλο”, απέστειλαν οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:

“Αξιότιμε κε Πρόεδρε του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και

 Αξιότιμα Μέλη του Δ.Σ.,

Στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού δηλώνετε σαφώς ότι:

«αγωνίζεστε όλοι μαζί για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσουν οι παραβιάσεις τους. Το όραμά σας είναι κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλα διεθνή πρότυπα.  Δεν θα σταματήσετε, αν κάθε άνθρωπος δεν ζει με αξιοπρέπεια, αν η φωνή του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να ακουστεί, αν δεν σταματήσουν τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις. Ότι η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση για την προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται σε κίνδυνο, για τον τερματισμό δραστηριοτήτων που μπορούν να οδηγήσουν σε μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την καταπολέμηση των βαθύτερων αιτίων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη δημιουργία νέων διεθνών θεσμών και προτύπων για την προστασία τους. Ότι αγωνίζεστε για τον Τερματισμό των δραστηριοτήτων που οδηγούν σε μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ότι μαζί αγωνίζεστε μεταξύ άλλων:

·         για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης

·         για την εξάλειψη των διακρίσεων

·         για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους

·         για τα δικαιώματα των προσφύγων, των μεταναστών και των μειονοτήτων

·         για λογοδοσία σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Επίσης βεβαιώνετε ότι σε σχέση με την Ανεξαρτησία και Δημοκρατία: «Η Διεθνής Αμνηστία είναι ανεξάρτητη από κυβερνήσεις, πολιτικές ιδεολογίες, οικονομικά συμφέροντα και θρησκείες».

Σας καλούμε λοιπόν σεβόμενοι όλα τα παραπάνω να εκπληρώσετε τον θεσμικό σας ρόλο!

Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι έχουμε τεθεί σε αναστολή εργασίας, με μηδενικό εισόδημα, χωρίς ασφάλιση και χωρίς δικαίωμα να εργαστούμε οπουδήποτε αλλού, επειδή δεν δεχτήκαμε να κάνουμε τα πειραματικά σκευάσματα κατά του ιού SARS-COV 2 στο σώμα μας ως ελεύθερη ατομική επιλογή Υγείας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και όλες τις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες, όπως του Κώδικα Νυρεμβέργης, της Συνθήκης του Οβιέδο, ΕΣΔΑ κλπ.

Είμαστε οι Υγειονομικοί που τιμώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη, τον Δημοσιοϋπαλληλικό Όρκο και όσα διδαχθήκαμε έως σήμερα υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη επιλογή σε κάθε ιατρική πράξη, το αυτεξούσιο, την ελευθερία! Ως επιστήμονες Ιατροί γνωρίζουμε καλά ότι ο εμβολιασμός είναι ατομικό μέσο προστασίας και όχι συλλογικό! Ότι πρέπει να γίνεται εξατομικευμένα, μετά από πλήρη ενημέρωση από κάθε άποψη (οφέλη έναντι κινδύνων) και ενημερωμένη συγκατάθεση!

Αυτή η παράνομη και αντισυνταγματική ΚΥΑ, που μας έθεσε σε αναστολή εργασίας, παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία κατά παρέκκλιση κάθε νομοθεσίας ελληνικής και ευρωπαϊκής, κάθε συνταγματικού δικαιώματος, ακόμη και αυτού του πρωταρχικού και αναφαίρετου στη ζωή και την αξιοπρεπή επιβίωση, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας!

Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμαστε επικίνδυνοι, όταν με αυταπάρνηση αντιμετωπίσαμε τα πρώτα κύματα της πανδημίας χωρίς τα κατάλληλα μέσα, σώζοντας χιλιάδες ζωές;   Όταν στηρίζουμε εδώ και δεκαετίες με αυτοθυσία και φιλότιμο ένα σαθρό εθνικό σύστημα υγείας, που μας οφείλει ρεπό και άδειες ετών;

Πώς μπορούν να ισχυρίζονται ότι έτσι προστατεύουν τους πολίτες, όταν σε καιρό έξαρσης της πανδημίας, αντί να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία και τη βελτίωση του Ε.Σ.Υ., αυτοί το αποδυνάμωσαν, στερώντας το από δεκάδες χιλιάδες έμπειρου προσωπικού, εξουθενώνοντας ταυτόχρονα αυτούς που εργάζονται; Δυστυχώς πέτυχαν το αντίθετο, καθώς αυξήθηκαν οι θάνατοι στο χειρότερο επίπεδο της Ευρώπης!

Πώς τολμούν να απορρίπτουν την επιστημονική ιατρική μας ιδιότητα, αυτοί που ξεχνούν ότι επιστήμη σημαίνει αμφισβήτηση, αναίρεση και έρευνα μακροχρόνια!  Που αγνοούν την ανοσολογία αρχαρίων, η οποία επιτάσσει ότι δεν επιτρέπεται εμβολιασμός εν καιρώ έξαρσης επιδημίας!  Ότι ο εμβολιασμός κάθε τρείς μήνες εξασθενεί και καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα! Που διαβεβαίωναν ότι με την υποχρεωτικότητα αυτών των πειραματικών σκευασμάτων θα χτίσουν τείχος ανοσίας, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι με τους RNA αναπνευστικούς ιούς, οι οποίοι μεταλλάσσονται διαρκώς, αυτό είναι αδύνατον!

Επιμένουν στην παράταση των αναστολών έως τέλους του 2022 χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος, ενώ η πανδημία τείνει στο τέλος της, άνοιξαν τα γήπεδα, τα κέντρα διασκέδασης, οι συναυλίες, καταργήθηκε το πιστοποιητικό!  Κρατούν στις θέσεις τους δεκάδες χιλιάδες υγειονομικών που δεν έκαναν την τρίτη δόση και θεωρούνται ανεμβολίαστοι, με δύο rapid tests την εβδομάδα, καλλιεργώντας έναν αδιανόητο διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων. Επιμένουν, ενώ πλέον δεν κρύβεται ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν, νοσούν, μεταδίδουν, νοσηλεύονται, διασωληνώνονται σε ΜΕΘ και δυστυχώς καταλήγουν.

Μας κρατούν εδώ και δέκα μήνες με μηδενικό εισόδημα, ενώ καταδικασμένοι γιατροί που εκτίουν ποινές στις φυλακές για σοβαρά ποινικά κακουργήματα, πληρώνονται το ήμισυ του μισθού τους! Ενώ οι φυλακισμένοι πληρώνονται 28€ την ημέρα!

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι λόγοι αυτής της αδυσώπητης στάσης δεν είναι υγειονομικοί! Είναι καθαρά και μόνο πολιτικοί! Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω ολοκληρωτική καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας και η αναπόφευκτη ιδιωτικοποίησή του…

Σας καλούμε άμεσα να στηρίξετε τους υγειονομικούς σε αναστολή και να βοηθήσετε την πολιτική εξουσία να κατανοήσει, ότι οι πολιτικοί λόγοι αυτής της εμμονής της, κατά δήλωση και του κ. Πλεύρη, δεν προσφέρουν τίποτε θετικό, αντιθέτως φέρνουν διχασμό και διάλυση της κοινωνίας και δίνουν την χαριστική βολή στο ήδη αποδιοργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας εις βάρος των Ελλήνων.

Δεν νοείται κανονικότητα, όταν αφενός ένας μεγάλος αριθμός πολιτών είναι καταδικασμένος σε θάνατο χωρίς δίκη δια της πείνας και αφετέρου οι συμπολίτες μας στερούνται σωστές υγειονομικές υπηρεσίες από έμπειρο προσωπικό στα υποστελεχωμένα και υπολειτουργούντα δημόσια Νοσοκομεία και δομές υγείας.

Δεν είμαστε 7.000 μόνο! Μαζί με ιδιώτες γιατρούς, στρατιωτικούς γιατρούς,, φαρμακοποιούς, εργαζόμενους σε ιδιωτικές μονάδες και άλλες δημόσιες δομές υγείας είμαστε πάνω από 20.000! Και με δεδομένο ότι πίσω από κάθε υγειονομικό σε αναστολή είναι μία οικογένεια, μιλάμε για ένα ολόκληρο πληθυσμό πάνω από 100.000 Ελλήνων!!!

Δεν προβάλλατε ποτέ τις πορείες μας και διαμαρτυρίες μας!

Ούτε την παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Υγείας εδώ και 10 μήνες νύχτα και ημέρα!

Ούτε την απεργία πείνας έξι συναδέλφων μας για 33 ολόκληρες ημέρες!

Ούτε τις λιποθυμίες και καταρρεύσεις τους!

Ούτε την σύλληψη 38 συναδέλφων μας, εδώ και 2 μήνες, ως κακούργους που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά έξω από την οικία του Πρωθυπουργού, μην έχοντας άλλο μέσο, για το γεγονός ότι τους στέρησαν την εργασία και οποιοδήποτε πόρο ζωής να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, με επιπλέον νομοθετική απαγόρευση να δουλέψουν οπουδήποτε αλλού, υπό συνθήκες απόλυτης ένδειας και  δουλείας δηλαδή, και τους έσυραν με χειροπέδες ατιμώνοντάς τους, στην Κρατική Ασφάλεια, διανυκτερεύοντας εκεί και μην επιτρέποντάς τους κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να φροντίσουν τα ανήλικα παιδιά τους, εκθέτοντάς τα ασύμμετρα και δυσανάλογα σε κίνδυνο!

Ούτε όταν ο υγειονομικός σε αναστολή κ. Λάμπρος Τσάπαλης, ενώ έκανε απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας και ενώ κοιμόταν την νύχτα εξουθενωμένος, απήχθη με τη βία από την Αστυνομία, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα με απλό αστυνομικό όχημα, ενώ τουλάχιστον θα έπρεπε να παραληφθεί από ασθενοφόρο, χωρίς να υπάρχει ένταλμα συλλήψεως και χωρίς καμία κατηγορία!!!  Κρατήθηκε εκεί όλη τη νύχτα χωρίς νερό και φαγητό, πιεζόμενος να υπογράψει ένα έγγραφο, μάλλον ομολογία για…κάποιο ανύπαρκτο έγκλημα!!!  Και αφού δεν κατάφεραν να τον πείσουν να υπογράψει, την επόμενη μέρα τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου τον πίεζαν να εισαχθεί και να απομονωθεί σε κλινική Covid19 παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της PCR!!! Με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να δραπετεύσει τρέχοντας ξυπόλητος στους δρόμους!!!

Νιώθουμε και Είμαστε θύματα ακραίου ρατσιστικού απαρτχάιντ, Άνθρωποι Φαντάσματα, περιθωριοποιημένοι, ότι δεν Υπάρχουμε, παρά μόνο για υποχρεώσεις προς την Ελλάδα, χώρα μέλους της Ε.Ε., κατά τον 21ο αιώνα!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΈΤΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ, ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ  ΣΕ ΕΛΕΎΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ, ΙΑΤΡΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ και Λοιπό Προσωπικό, και ενώ έχουν εκλείψει όλοι οι προφασιζόμενοι “επιτακτικοί λόγοι προστασίας της Δημόσιας Υγείας”, έχει καταπέσει το αφήγημα ότι μόνο οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ κολλούν, Δεν μεταδίδουν, ΔΕΝ νοσούν βαριά και ΔΕΝ καταλήγουν.

 ΝΑ Πιέσετε με κάθε νόμιμο μέσο την Κυβέρνηση να μην προβαίνει άλλο σε Εγκλήματα και Βασανιστήρια κατά της Ανθρωπότητας,  να Στηρίξετε τον αγώνα μας για άρση των αναστολών και επιστροφή στις θέσεις μας στα Νοσοκομεία για να σώσουμε ζωές, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα!

Επιπλέον μας Φιμώνουν, δεν Επιτρέπουν Αντιδημοκρατικά και φασιστικά  στα συστημικά ΜΜΕ να προβάλλουν τις θέσεις και τις δράσεις μας  είτε μας Αγνοούν, είτε μας Διασύρουν συστηματικά και  ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, μη σεβόμενοι την δική μας επιλογή στην Διαφορετικότητα στην Υγεία και στο Σώμα μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΤΗΣ Ε.Ε., η Ελλάδα  έχει υπογράψει όλες τις Συνθήκες Προστασίας των Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αξιώνουμε τον Σεβασμό και  την Εφαρμογή τους!

Πώς μπορείτε να ενδιαφέρεστε και να δράτε, και καλώς πράττετε, για τους «ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ», για «ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ», για να «ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ», για να «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ JUSTYNA ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΒΛΩΣΗΣ», για να «ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ, ΟΧΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ», για να υπερασπιστείτε το «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ & ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ», και τόσα άλλα, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορείτε για την συστηματική και παντελή ΦΙΜΩΣΗ των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας, την ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΉ ΑΔΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ μας χωρίς να έχουμε διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, την καταπάτηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των βασικών πρωταρχικών ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας, και εν τέλει τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ δεκάδων χιλιάδων φορολογούμενων Ελλήνων, που επειδή είναι ένα αξιόλογο έμπειρο υγειονομικό Προσωπικό, η απουσία του στερεί πολύτιμες υπηρεσίες από τους συμπολίτες μας και οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή του Ε.Σ.Υ.;;;

Σας καλούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :

– Να σταματήσετε να αποσιωπάτε το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται εδώ κι ένα χρόνο στην χώρα!

– Να πάψετε να συγκαλύπτετε την κατάφωρη αδικία, την εγκληματική αντιμετώπιση και την εξοντωτική καταδίκη που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση σε μία τεράστια μερίδα Ελλήνων φορολογούμενων Πολιτών!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΣΤΑΘΕΙΤΕ  ΣΤΟ  ΠΛΑΪ  ΜΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟΥ,   ΣΤΗΡΙΞΤΕ  ΜΑΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!

Σας καλούμε να σεβαστείτε την επιλογή μας να μην δεχτούμε μία ιατρική πράξη στο σώμα μας, με την ίδια προθυμία που σέβεστε το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να έχουν τις προσωπικές σεξουαλικές ή θρησκευτικές προτιμήσεις τους, καθώς και τα πλήρη δικαιώματα συνανθρώπων που προέρχονται από άλλες χώρες!

Παρακαλούμε  να ασχοληθείτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και με Εμάς και να τύχουμε της προβολής σας!!!!

Το Φως νικάει πάντοτε το Ζοφερό Σκοτάδι!

Αντέξαμε παρόλα αυτά και Δικαιωθήκαμε δυστυχώς σε όλα!  Μένει η Τυπική Δικαίωση!

Αλλά αυτό προϋποθέτει Δημοκρατία, Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, Ελευθερία του Τύπου, αλλά και την στήριξη όλων των Εθνικών και Διεθνών Θεσμών και Οργανισμών!

Στο χέρι σας είναι να μας Αποδείξετε ότι Υπάρχουν ακόμη στην Χώρα μας!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά για την θετική ανταπόκρισή σας.

Με τιμή.

Υγειονομικοί σε αναστολή.

Έξω από το Υπουργείο Υγείας εδώ και επτά μήνες ημέρα και νύχτα.

Έξι από τους οποίους έκαναν απεργία πείνας για 33 ημέρες”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments