Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επίσπευση της μελέτης για την ανάπλαση της Λαϊκής Αγοράς

Επίσπευση της μελέτης για την ανάπλαση της Λαϊκής Αγοράς

0
Dodekanisos

Με στόχο την επίσπευση παράδοσης της μελέτης που εκπονούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την ανάπλαση και πλήρη αναμόρφωση του χώρου, όπου πραγματοποιείται  κάθε Τετάρτη και Σάββατο η Λαϊκή Αγορά του Αγίου Δημητρίου, παρέμβαση έκαναν ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας.

Ο τελευταίος μάλιστα, κάνει συχνές επισκέψεις στην Λαϊκή, προκειμένου να καταγράψει προτάσεις, παραλείψεις και κενά, ώστε  να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της.

Το έργο της ανάπλασης, το οποίο θα ξεκινήσει με την παράδοση της μελέτης, εκπονείται και θα εκτελεστεί σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας με κονδύλια που θα διαθέσουν και οι δύο πλευρές.

Πρόκειται για το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ συνολικά, εκ των οποίων οι 100 χιλιάδες θα απορροφηθούν από τα έργα δημιουργίας αυτόνομης,  ψαραγοράς, σύγχρονων προδιαγραφών,  στο ύψος της εισόδου του Κοιμητηρίου -αλλά από την άλλη πλευρά- , όπου σήμερα βρίσκεται ένα παρκάκι, ενώ ο χώρος που θα μείνει κενός, κάτω από τον κεντρικό δρόμο στην Λεωφόρο Ρόδου Καλλιθέας, θα δοθεί προς χρήση στους μικροπωλητές και τους παραγωγούς.

Παράλληλα θα μπούνε μπάρες που θα εμποδίζουν την είσοδο τροχοφόρων, θα τοποθετηθούν πινακίδες και θα εξωραϊστούν τα κιόσκια των πωλητών.

Ο Γιώργος Πόκκιας κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στη λαϊκή του Αγίου Δημητρίου
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments