Εντυπωσιακό και απόλυτα επιτυχημένο το European Freestyle Pro Tour, Theologos 2021

Κύματα, ενέργεια, αθλητισμός, πάθος και πολύ θέαμα κυριάρχησαν στις πέντε ημέρες του πανευρωπαϊκού τουρνουά windsurfing “European Freestyle Pro Tour, Theologos 2021”, που για πρώτη φορά έγινε στη Ρόδο και κέρδισε τις εντυπώσεις αθλητών και κριτών. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της διοργάνωσης ώστε αποφασίσθηκε η φιλοξενία της ξανά τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ειδικότερα, από την περασμένη Τετάρτη 08 Σεπτεμβίου και για πέντε ημέρες οι αγώνες επίδειξης windsurfing “EFPT, Theologos 2021”, στην παραλία Θεολόγου βρισκόντουσαν διαρκώς σε ζωντανή αναμετάδοση από τα διεθνή online δίκτυα. Συνολικά, τους αγώνες παρακολούθησαν σε live streaming 45.000 θεατές, όλοι λάτρεις της ιστιοσανίδας, της ταχύτητας στη θάλασσα, παλαιοί επισκέπτες της Ρόδου και όλοι εκείνοι που πια λαχταρούν να βρεθούν στο νησί και να απολαύσουν τους ασταμάτητους βόρειους ανέμους της.

Πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο επί πολλές φορές πρωταθλητής Amado Vrieswijk, ενώ την τελική τριάδα συμπλήρωσαν οι πρωταθλητές Yentel Caers και Jacopo Testa.
Στο διαγωνιστικό σκέλος των γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Maaike Huvermann και η έκπληξη στο εφήβων την πρωτιά κέρδισε ο Αυστριακός Lennart Neubauer ο οποίος έχει ελληνικό διαβατήριο, είναι μόνιμος κάτοικος Νάξου και αγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Ρόδος είχε συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό τουρνουά μέσα από τη δυνατή εμφάνιση του αθλητή Μανώλη Χρυσόπουλου. Ο ροδίτης κατατάχθηκε 17ος, θέση εξαιρετικά καλή για μια μεγάλη διοργάνωση και τόσο έμπειρους surfers.
«Δουλεύουμε επί χρόνια για την καταξίωση της Ρόδου ως ένα προορισμό για θαλάσσια αθλήματα και οι αγώνες αυτοί ήρθαν ως επιστέγασμα της προσπάθειάς μας. Πετύχαμε ένα δίκαιο αγώνα, αίσθηση που δε σταμάτησε να ακολουθεί τους αθλητές και στις πέντε ημέρες των αγώνων» δήλωσε ο κ. Tobias Gottfried, επικεφαλής της διοργάνωσης. «Οι αθλητές, αλλά κι εμείς ως διοργανωτές ζήσαμε κάτι το συγκλονιστικό, γι’ αυτό και αποφασίσαμε την εκ νέου διοργάνωση του τουρνουά στο έτος 2022. Την ανακοίνωση κάναμε το βράδυ της απονομής των βραβείων και ήδη ορίσαμε τις ημερομηνίες από τις 07 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022».

Σημειώνεται ότι αυτού του είδους οι αγώνες έχουν υψηλή εξάρτηση από τον καιρό, γι’ αυτό και πάντοτε καλύπτουν αρκετές ημέρες, ώστε να διασφαλιστεί πως τουλάχιστον κάποιες από αυτές θα έχουν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες. Αυτό έγινε και με το European Freestyle Pro Tour, Theologos 2021. Στο περασμένο τριήμερο Παρασκευής και Κυριακής οι πολύ ισχυρές ριπές του ανέμου ήταν ένα δώρο για όλους τους αθλητές.

«Η περιοχή Θεολόγου βρίσκεται στο χάρτη των πιο σημαντικών προορισμών για θαλάσσια σπορ ανά τον πλανήτη και αυτό είναι το αποτέλεσμα πολυετούς δουλειάς» δήλωσε ο ξενοδόχος και βασικό στέλεχος της διοργάνωσης κ. Αλέξανδρος Πασσάλης. «Δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή, διότι αυτού του είδους οι διοργανώσεις, είτε στο Θεολόγο, είτε στην υπόλοιπη Ρόδο, οδηγούν με σταθερά βήματα τον τόπο μας στο να κατακτήσει πλουραλισμό επισκεπτών στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και ίσως σιγά – σιγά σε όλη τη διάρκεια του έτους».

Την οργανωτική επιτροπή συμπληρώνει ο Αθλητικός Σύλλογος «Δαμάγητος». Τα μέλη του δούλεψαν ασταμάτητα τόσο πριν, όσο και σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, ώστε αθλητές και συνοδοί να έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Η οργανωτική επιτροπή του πανευρωπαϊκού European Freestyle Pro Tour, Theologos 2021 επιθυμεί να ευχαριστήσει για την αμέριστη βοήθειά τους:
– Το Υπουργείο Τουρισμού
– Τον βουλευτή, πρώην υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα
– Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
– Τον Δήμο Ρόδου
– Τον ΔΟΠΑΡ
– Τον πρόεδρο και το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Θεολόγου
– Το Λιμεναρχείο Ρόδου
– Τον ΠΡΟΤΟΥΡ
– Και τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ήταν παρόντες σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, έτοιμοι να βοηθήσουν όποιον χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments