Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Εντυπωσιακοί οι τοξοβόλοι

Εντυπωσιακοί οι τοξοβόλοι

0
toxovolia
Dodekanisos
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διήμερος διασυλλογικός αγώνας Αιγαίου στη Τοξοβολία που πήραν μέρος πάνω από 25 αθλητές από 9 διαφορετικούς συλλόγους της Ελλάδος, αριθμός που θα ήταν ακόμα πιο μεγάλος αν οι απεργείες δεν δυσκόλευαν την μετακίνηση ορισμένων ακόμα τοξοβόλων. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο με τους καλύτερους οιωνούς καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που βοήθησαν τους αθλητές να πιάσουν απόδοση τόσο στο ολυμπιακό τόξο(2χ70 μ.) όσο και στο σύνθετο(2χ50μ.). Μάλιστα ο πρωταθλητής Κώστας Γιάντζιος έφτασε τους 619 βαθμούς σημειώνοντας μια από τις καλύτερες αποδόσεις της χρονιάς. Το εντυπωσιακό μάλιστα ήταν πως στους αγώνες έλαβαν μέρος και γυναίκες τοξοβόλοι οι οποίες όχι μόνο εντυπωσίασαν αλλά απέδειξαν και εμπράκτως πως η τοξοβολία δεν είναι μόνο αντρικό άθλημα. Τέλος προσδοκία όλων είναι του χρόνου να γίνει μια κόμη καλύτερη διοργάνωση με συμμετοχές όχι μόνο από την Ελλάδα , αλλά και το εξωτερικό. Αξίζει να αναφέρουμε πως σημαντική ήταν και η παρουσία και η υπερπολίτιμη προσφορά του Ερυθρού Σταυρού καθ΄όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Στο ολυμπιακό τόξο ανδρών την πρώτη θέση πήρε ο Γιάντζιος Κώστας με 619 βαθμούς, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Καλομοίρης Γιώργος με 617 βαθμούς και την τρίτη ο Ροδίτης αθλητής  Γουμαράς Αντώνης με 571 βαθμούς.
Στο ολυμπιακό τόξο γυναικών την πρώτη θέση κατέλαβε η Ξυδά Χριστίνα με 573 βαθμούς, τη δεύτερη η Ματιότου Ελευθερία(563 βαθμούς) και την τρίτη η Τέσκε Μαριάννα (496 βαθμούς)ενώ καλή επίδοση είχε και η Φούκα Ευσταθία με 341 βαθμούς.
Στο σύνθετο τόξο ανδρών η πρώτη θέση ανήκει στον Κουμεριά Σταύρο(642 βαθμούς), η δεύτερη στον Ζερβό Δημήτρη(588) και η τρίτη στον Λουκίδη Άγγελο.
Στη τελική βαθμολογία ανδρών στο ολυμπιακό τόξο η κατάταξη είναι ως εξής: 1η Καλομοίρης Γιώργος ,2η Οικονόμου Αθανάσιος, 3η Γουμαράς Αντώνης.
Τελικό γυναικών ατομικό ολυμπιακό τόξο:1η Ματιότου Ε., 2η Ξυδά Χ., 3η Τέσκε Μ.
Τελικά ανδρών ατομικό- σύνθετο τόξο: 1ος Κουμερτάς Σταύρος, 2ος Λουκίδης Α., 3η Ζερβός Δ.
Ομαδικό μικτό ολυμπιακό τόξο: 1η θέση Ηλέπης Ευθύμιος – Κρατιέ Κυριάκος, 2η Τέσκε Μαριάννα – Ματιότου Ελευθερία, 3η Κηπουρός Σάββας- Χριστόπουλος Σταύρος. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments