Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ένας Τούρκος δημιούργησε αναστάτωση στις Ελληνικές αρχές

Ένας Τούρκος δημιούργησε αναστάτωση στις Ελληνικές αρχές

0
Dodekanisos

Τα πρώτα δείγματα των σοβαρών επιπτώσεων της έντονης πολιτικής αστάθειας στην γειτονική μας χώρα, μετά το ναι των Τούρκων στο πρόσφατο δημοψήφισμα, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται, ενώ εκφράζονται φόβοι για προσπάθειες μαζικής φυγής των «αντιφρονούντων».

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό καλούμενες να εξιχνιάσουν το πρώτο κρούσμα αυτής της κατάστασης, μετά τον εντοπισμό ενός 27χρονου Τούρκου στην βραχονησίδα «Νίμος» κοντά στη Σύμη.

Ο ίδιος έκανε γνωστή την παρουσία του, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν παράνομα στην χώρα μας και εμφανίστηκε ως δικηγόρος επιδεικνύοντας διαβατήριο.

Σχετικά ερωτηθείς αποκάλυψε πως είναι μόνος του, ότι έφθασε στα ελληνικά παράλια με λέμβο, πληρώνοντας το ποσό των 2500 ευρώ στον Τούρκο διακινητή του και μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο. Για την υπόθεση του έχουν ενδιαφερθεί επισταμένως το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, εξετάζοντας μια σειρά σεναρίων και κυρίως αν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Τουρκία, αν είχε κάποια εμπλοκή στο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ερντογάν ή αν ο συγκεκριμένος βρέθηκε στο στόχαστρο των γειτονικών αρχών, λόγω της στάσης του, στο δημοψήφισμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και για την αποτροπή μελλοντικής εμπλοκής της χώρας μας σε μια δύσκολη κατάσταση, έχει ενισχυθεί η φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments