Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εμβόλια, τεστ και μέτρα στα σχολεία της Καλιφόρνια

Εμβόλια, τεστ και μέτρα στα σχολεία της Καλιφόρνια

0
Dodekanisos

Εμβολιασμό ή υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ στα σχολεία ανακοίνωσε σήμερα ο Δημοκρατικό κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom. Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη τύπου αναλύοντας την πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής. Η απόφαση δεν θα αφορά μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλο το προσωπικό που σχετίζεται με τα σχολεία. Δηλαδή προσωπικό φύλαξης, οδηγοί λεωφορείων, παραπαιδαγωγοί και άλλοι.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Newsom επεσήμανε τα εξής:
«Πιστεύω ότι αυτό που αποφασίσαμε είναι το σωστό. Είναι ένας βιώσιμος τρόπος προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή και υγιή. Είναι κάτι που θα γίνει καλοδεχούμενο».

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών της Καλιφόρνια E. Toby Boyd, ουσιαστικά χαιρέτησε την απόφαση αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να είναι στις τάξεις μαζί με τους μαθητές τους. Ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι όσοι έχουν την ιατρική δυνατότητα να εμβολιαστούν ή να γίνονται τεστ και να υπάρχουν μέτρα πολυεπίπεδης ασφάλειας. Η σημερινή ανακοίνωση είναι το κατάλληλο επόμενο βήμα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των σχολείων μας. Και να προστατεύσουμε τους νεότερους μαθητές, κάτω των 12 ετών που δεν είναι ακόμα επιλέξιμοι για το εμβόλιο».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments