Εμμονή για τη Baerbock η τιμωρία του Πούτιν!

0
Dodekanisos
Εμμονή έχει γίνει απ’ ότι φαίνεται για την Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών η τιμωρία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Aυτό επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές μετά την πρόσφατη τοποθέτηση της περί μεταρρύθμισης του διεθνούς ποινικού δικαίου. Όπως λένε, ο στόχος είναι να μειωθούν τα εμπόδια για την ποινή δίωξη τόσο της Ρωσίας όσο και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει μάλιστα υποστηρικτές εντός Γερμανίας με τον πολιτικό του CDU Ρόντερικ Κιζεβέτερ να λέει τα εξής:«Μέχρι στιγμής, το ποινικό αδίκημα του εγκλήματος της επίθεσης δεν έχει καταγραφεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.Γι’ αυτό είναι καλό που ο υπουργός Εξωτερικών εργάζεται πάνω σε αυτό την ίδια στιγμή με την τιμωρία των εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Ο Gerd Hankel, ειδικός διεθνούς δικαίου στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, δεν πιστεύει ότι η ιδέα της Baerbock είναι καλή. «Ακόμα κι αν η πρόταση για τη σύσταση δικαστηρίου για την τιμωρία του Πούτιν συναντήσει μεγάλη έγκριση από τους Γερμανούς πολιτικούς, ο υπόλοιπος κόσμος απλώς δεν συμμερίζεται τη γερμανική άποψη για τη σύγκρουση στην Ουκρανία», λέει ο δικηγόρος. Ο ίδιος κάνει λόγο για λαϊκισμό της Baerbock και τονίζει πως «το αίτημα απευθύνεται πρωτίστως στο γερμανικό κοινό. Θα είχε καλή υποδοχή στη Γερμανία, αλλά μόνο εκεί», είπε.

Η καθημερινή εφημερίδα Junge Welt (Γιούνγκε Βέλτ) είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη Σε σχόλιο της, η εφημερίδα αποκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών «υποκριτικό» και αναφέρθηκε στον πρώτο υπουργό Εξωτερικών των Πρασίνων, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον πρώτο επιθετικό πόλεμο στον οποίο συμμετείχε η Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments