Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Έμεινε «ζωντανή» η ΑΕ Κατταβιάς!

Έμεινε «ζωντανή» η ΑΕ Κατταβιάς!

0
katavia lardos
Dodekanisos

Σημαντική νίκη που της δίνει το δικαίωμα να συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη Β’ Κατηγορία πέτυχε η ΑΕ Κατταβιάς. Παίζοντας στο Ενωσιακό γήπεδο στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» επικράτησε με 3 – 2 του Ηρακλή Λάρδου και έτσι έχει πλέον πέντε βαθμούς στο ενεργητικό της. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουν μια άνετη νίκη καθώς προηγήθηκαν με 3 – 0, χαλάρωσαν πολύ προς το τέλος του αγώνα με αποτέλεσμα να δεχθούν δυο τέρματα μέσα σε ένα λεπτό (από το 89’ έως και το 90’) και έτσι να φθάσουν αγχωμένα στην επικράτηση. Σε γενικές γραμμές, οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο διάστημα της επανάληψης είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτό ήταν κάτι που τους επέτρεψε να σημειώσουν τα τρία τους τέρματα. Στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αν και η ΑΕ Κατταβιάς έδειξε να ξεκινάει πιο δραστήρια, η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς ο Ηρακλής ανέβηκε και κατάφερε να είναι πιο ανταγωνιστικός. Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» του Μανώλη Βασιλειάδη μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και βάζοντας τη μπάλα κάτω, κατάφερε να πετύχουν τρία τέρματα και να πάρουν το πολύ σημαντικό προβάδισμα «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 3’ μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Αμοιρόπουλος από τα αριστερά, ο Καβάζης έκανε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 15’ μετά από μια ωραία αντεπίθεση των Λαρδιακών, ο πάντα επικίνδυνος Ευαγγελίδης, έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελαφρώς δίπλα από το δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 19’ ο Αμοιρόπουλος σούταρε (μετά από όχι καλή απόκρουση αμυντικού) από καλό σημείο μέσα από την περιοχή όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 25’ ο Νικολής βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας και έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά ο Πεστλίκης απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 29’ ο Καμμάς έκανε ένα μακρινό σουτ μετά από απόκρουση της άμυνας αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο (άουτ).
Στο 31’ ο Μάτσης «δοκίμασε» να κάνει ένα έξυπνο πλασέ σχεδόν μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε και έφθασε εύκολα στην αγκαλιά του Καντιμοίρη.
Στο 52’ μετά από σέντρα του Φιντικάκη από τα αριστερά, ο Καβάζης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα σύμφωνα με τον διαιτητή χτύπησε στο δεξί χέρι του Νικολή με αποτέλεσμα να δοθεί πέναλτι. Οι Λαρδιακοί διαμαρτυρήθηκαν, ωστόσο η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε. Την εσχάτη των ποινών ανέβαλε να εκτελέσει ο Νίκας ανοίγοντας το σκορ (1 – 0).
Στο 57’ ο Τσακμακίδης πάσαρε ωραία στον Αμοιρόπουλο και αυτός μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή έκανε μια συρτή σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και ο Νίκας με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2 – 0.
Στο 68’ ο Τόσκα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή. Έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Αμοιρόπουλος …κλώτσησε αέρα και ο επερχόμενος Μερκούρης με σουτ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη κάνοντας το 3 – 0.
Στο 72’ ο Παπαιωάννου έκανε μια ωραία πάσα στον Ευαγγελίδη που βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά το διαγώνιο σουτ που έκανε εξουδετερώθηκε από τον Καντιμοίρη.
Στο 79΄ ο Παπαιωάννου έκανε και πάλι μια θαυμάσια κάθετη πάσα και πάλι στον Ευαγγελίδη, αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του δεν ήταν και τόσο καλό καθώς η μπάλα πέρασε αυτή τη φορά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 85’ ο Αμοιρόπουλος έδωσε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μάτση που έκανε το σουτ αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας Μουστάκας που λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Καντιμοίρη απόκρουσε ωραία σε κόρνερ.
Στο 89’ μετά από πάσα στον Ευαγγελίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ μειώνοντας σε 3 – 2, ενώ στο 90’ ο ίδιος παίκτης μπήκε και πάλι από τα δεξιά στην περιοχή και αυτή τη φορά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3 – 2.
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Τσακμακίδης, Μερκούρης, Αμοιρόπουλος, Καβάζης και Μάτσης. Άρεσαν από τον Ηρακλή οι Ευαγγελίδης, Νικολής (στο πρώτο ημίχρονο) και Παπαιωάννου.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Δημαράκης (Σάββενας, Κοτσιλίτης)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕ ΚΑΤΤΑΒΑΣ: Πεστλίκης, Αμοιρόπουλος, Κουμπιάδης, Φιντικάκης (82’ Αγγελίδης), Μπουμπουλάκης, Καβάζης, Ράδος (53’ Τόσκα), Τσακμακίδης, Νίκας, Μάτσης, Μερκούρης (73’ Καβουκλής)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Καντιμοίρης (82’ Προδρ. Μουστάκας), Καμμάς, Νικολής, Παπαιωάννου, Διακοβασιλείου, Μουστάκας (40’ Μ. Καμμάς), Φάκκας, Καλανδράνης, Ευαγγελίδης, Ευαγγελόπουλος, Καφάλας (67’ Κοντός)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments