Αρχική Επικαιρότητα Ελλάδα: Συνελήφθη 34χρονος τζιχαντιστής στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα: Συνελήφθη 34χρονος τζιχαντιστής στο κέντρο της Αθήνας

0
@agriniopress.gr
Dodekanisos

Σε μία σημαντική σύλληψη προέβη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς συνέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/10), έναν 34χρονο Ιρακινό. Ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Το πρωί της Τρίτης (5/10), θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως μετέδωσε η «kathimerini.gr», ο 34χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στην σύλληψή του, ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν από συνεργαζόμενες υπηρεσίες του εξωτερικού σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) 

Ο συλληφθείς είχε φθάσει στην Ελλάδα το 2017. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου. Αμφότερες όμως είχαν απορριφθεί. Μάλιστα είχε προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια κατά των δικαστικών αποφάσεων, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου διαμένει με την οικογένειά του. Το πρωί της Τρίτης (5/10), θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments