Αρχική Επικαιρότητα Βικτώρια: Μια καθηγήτρια στέλνει την κυβέρνηση Andrews στα δικαστήρια!

Βικτώρια: Μια καθηγήτρια στέλνει την κυβέρνηση Andrews στα δικαστήρια!

0
Dodekanisos

Μια απλή καθηγήτρια από τη Βικτώρια στέλνει την κυβέρνηση Andrews στα δικαστήρια. Αφορμή η απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με την αιτιολογία ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως γράφει το abc.net.au, πρόκειται για την Belinda Cetnar η οποία έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας. Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ισχύ από τα τέλη του περασμένου μήνα. Η καθηγήτρια ισχυρίζεται ότι δεν είναι «νομικά ή ηθικά δικαιολογημένη». Τονίζει επίσης ότι η απόφαση αυτή «υπονομεύει το κράτος δικαίου».
«Δεν υποστηρίζουν το δικαίωμα ενός πολίτη στην αυτονομία και στη συγκατάθεσή του για μια ιατρική πράξη», είπε.

Η κ. Cetnar επιδιώκει μια επείγουσα προσωρινή διαταγή για να σταματήσει η κυβέρνηση να επιβάλλει υποχρεωτικά εμβόλια για το προσωπικό του σχολείου και των παιδιών. “Η προτεινόμενη εντολή είναι ασυμβίβαστη με τις διεθνείς διατάξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης τους ομοσπονδιακούς νόμους, τις αυστραλιανές πολιτικές και διαδικασίες και τον Βικτωριανό Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Αυτό γράφει η ίδια στην μηνυτήρια αναφορά της.
Η αγωγή αναφέρει την πολιτεία της Βικτώριας και τον επικεφαλής υγειονομικό διευθυντή, τον καθηγητή Brett Sutton, ως ενάγοντες, καθώς και την εν ενεργεία διευθυντή υγείας, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Deborah Friedman και τον γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Euan Wallace.

Η κ. Cetnar εκπροσωπεί τον εαυτό της και, στην αγωγή της, παραπέμπει στο Fair Work Act, τη Δήλωση της UNESCO για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Πολιτικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τον Κώδικα Δεοντολογίας του Αυστραλού Ιατρού και τον Κώδικα της Νυρεμβέργης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments