Αρχική Videos “Έκανα ότι μπορούσα για να αποτρέψω τη σύγκρουση στην Ουκρανία!”

“Έκανα ότι μπορούσα για να αποτρέψω τη σύγκρουση στην Ουκρανία!”

0

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με δηλώσεις που έκανε σε Γερμανική εφημερίδα, επεσήμανε πως «έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει τη σύγκρουση στην Ουκρανία». Η ίδια τόνισε ότι προσπάθησε να μεσολαβήσει για την ειρήνη το 2014 – 2015 και ότι συμφωνίες έγιναν, έγιναν καλή τη πίστη. Μερικούς μήνες πριν πάντως, η ίδια είχε πει ότι οι συμφωνίες που έγιναν τότε, ήταν ουσιαστικά ένα τέχνασμα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει χρόνο.
 
«Προσπάθησα με ότι είχα στη διάθεση μου να αποτρέψω την τρέχουσα σύγκρουση την Ουκρανία. Ακριβώς επειδή αυτές οι προσπάθειες τελικά απέτυχαν δεν σημαίνει ότι ήταν άστοχες. Η διπλωματία είναι αναγκαιότητα», είπε μεταξύ άλλων η Μέρκελ.

Η πολιτικός υπερασπίστηκε την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ, η οποία είχε σχεδιαστεί για τον τερματισμό των μαχών και την πρόοδο των συνομιλιών μεταξύ του Κιέβου και των ανταρτών στο Ντονμπάς, οι οποίοι ήταν μεταξύ των Ουκρανών που απέρριψαν το αποτέλεσμα του πραξικοπήματος του 2014 στην πρωτεύουσα.

Η Μέρκελ πρόσθεσε Στη συνέντευξη αυτής της εβδομάδας, η Μέρκελ εξιστόρησε επίσης πώς «ο πρόεδρος Ζελένσκι ήταν πολύ επικριτικός για τη συμφωνία του Μινσκ και το είχε πει από την προεκλογική του εκστρατεία. Παρά τις διαφορές απόψεων για το θέμα, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Ζελένσκι, σημείωσε η πρώην αξιωματούχος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments