Αρχική Επικαιρότητα Ειρωνεία από την Μητρόπολη Λάρισας, μοίρασε …σοκολατάκια στους ανεμβολίαστους!

Ειρωνεία από την Μητρόπολη Λάρισας, μοίρασε …σοκολατάκια στους ανεμβολίαστους!

0
Dodekanisos

Με μια μάλλον …ειρωνική ανακοίνωση “απαντάει” η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε όσους εκφράζουν αντιρρήσεις και διαμαρτύρονται για την στάση που κρατάει η Εκκλησία στο θέμα των εμβολιασμών. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε μετά την απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης να “στηθεί” κινητή μονάδα εμβολιασμών έξω από ιερούς ναούς κάθε Κυριακή αλλά πήρε …σοκολατάκια (!) όπως λέει η ανακοίνωση για να μην φύγει πικραμένος! Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα. Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments