“Είναι υποκρίσια και φακέλωμα, χειρότερο από εκείνο της δικτατορίας!”

0
Dodekanisos

“Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία πολύ μεγάλου μέρος του ελληνικού λαού αναφορικά με τις νέες ταυτότητες”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νίκη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται είναι τα ακόλουθα:


“Η ΝΙΚΗ πρώτη έθεσε στο Κοινοβούλιο το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, με τις οποίες δήλωσε εξαρχής την κάθετη αντίρρησή της, παροτρύνοντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να μην βιαστεί να τις παραλάβει, καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και επιβάλλεται οι πολίτες να έχουν πλήρη ενημέρωση.
H NΙΚΗ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία πολύ μεγάλου μέρος του ελληνικού λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά στα κράτη μέλη να έχουν ασφαλείς ταυτότητες, αλλά δεν υποχρεώνει κανένα κράτος στη χρήση μικροτσίπ, όπως τις σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία έχει πάρει πρωτάθλημα στις υποκλοπές, την χειραγώγηση και την υποχρεωτικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες φέρουν τεχνολογία ανέπαφης ανταλλαγής δεδομένων RFID ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για τις οποίες θα έχει άγνοια ο κάτοχός της.
Θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με πολλαπλές βάσεις δεδομένων για να γίνεται και κάρτα πολίτη, κάρτα δικαιωμάτων δηλαδή, άρα εξέλιξη σε στυγνό φακέλωμα του πολίτη. Προηγμένες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ελβετία έχουν απορρίψει την προοπτική αυτή, με τις κυβερνήσεις τους να σέβονται τις ανησυχίες του λαού τους.
Γιατί αντίθετα η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνει τον ελληνικό λαό σε μείωση των προσωπικών του ελευθεριών και διχάζει ξανά την ελληνική κοινωνία; Στο παρελθόν έγινε τόση φασαρία να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και τώρα τις φορτώνουμε με όλες τις ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, αυτό είναι υποκρισία και φακέλωμα χειρότερο από εκείνο της δικτατορίας.
Έχουμε σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και καλούμε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments