Οι Γερμανοί αποδοκίμασαν τον Scholz στο κέντρο του Μονάχου

0
Dodekanisos

Αποδοκιμάστηκε στην εμβληματική πλατεία Marienplatz του Μονάχου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς . Οι επικριτές της στρατιωτικής βοήθειας της χώρας προς την Ουκρανία του επιτέθηκαν φραστικά. Ο ίδιος πάντως στη συνέχεια αμφισβήτησε τις πραγματικές προθέσεις των επικριτών του και τους κατηγόρησε ότι παίζουν ουσιαστικά παιχνίδια με τα χέρια της Ρωσίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Σολτς βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα πλήθος που αποκαλούσε τον καγκελάριο μεταξύ άλλων «ψεύτη», με τον ίδιο να λέει, επιμένοντας ότι οι «δεξιοί λαϊκιστές» υποστηρίζουν ένα «ζοφερό μέλλον».


Ο Scholz συνέχισε υποστηρίζοντας ότι εκείνοι που απαιτούσαν να σταματήσουν οι γερμανικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία δεν ήταν περιστέρια της ειρήνης, αλλά μάλλον «πεσμένοι άγγελοι, που έρχονται από την κόλαση.
Ο αξιωματούχος συνέχισε να υπερασπίζεται την απόφασή του να παράσχει στο Κίεβο όπλα για να αποκρούσει την «ιμπεριαλιστική επιθετικότητα», διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι τέτοια μέτρα έγιναν μόνο μετά από προσεκτική εξέταση. Παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στις οποίες παρευρέθηκε ο Scholz στη Φρανκφούρτη και στο Neuruppin την περασμένη εβδομάδα, με τους επικριτές να στοχεύουν επίσης στις πολιτικές του για το κλίμα. Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που κυκλοφόρησε το Σάββατο από την Bild έδειξαν ότι περίπου το 64% των ερωτηθέντων θα ήθελε να αντικατασταθεί η υπάρχουσα κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες του Scholz, τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους. Μόνο το 22% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας αυτή τη στιγμή, με το 70% των Γερμανών που ερωτήθηκαν να είναι δυσαρεστημένοι προσωπικά με τον Scholz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments