“Είμαι στο πλευρό του Τραμπ!”, λέει και ο Ντε Σάντις!

0
Dodekanisos

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του για την προεδρία στο Ρεμπουπλικανικό κόμμα ενόψει των εκλογών του 2024 δίνοντας την υποστήριξη του στον Ντόναλντ Τράμπ. Είναι κάτι που είχε ανακοινώσει μερικές ημέρες πριν και ο Βιβέκ Ραμασουάμι. Η απόφαση του Ντε Σάντις αφήνει μόνο του τον Τραμπ και την πρώην πρέσβη του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι ως τους μόνους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεμπουπλικανών.

«Είναι σαφές για μένα ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές θέλει να δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ άλλη μια ευκαιρία», είπε ο Ντε Σάντις απευθυνόμενος στον κόσμο. Υπέγραψα μια υπόσχεση να στηρίξω τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και θα τιμήσω αυτή τη δέσμευση. Έχει την υποστήριξή μου γιατί δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά ρεπουμπλικανική φρουρά του παρελθόντος”, είπε εννοώντας τη Νίκι Χέϊλι.

Η απόφαση του DeSantis, αν και ίσως δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της ήττας του την περασμένη εβδομάδα στην Αίοβα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Ρεμπουπλικανικό κόμμα που ετοιμάζεται να κάνει μια δυναμική παρουσία στις εκλογές του 2024 με τον Ντόναλτ Τραμπ να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο. Ο ίδιος ο Τραμπ έδωσε τον δικό του συμφιλιωτικό τόνο με τους υπόλοιπους Ρεμπουπλικανούς υποψήφιους, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Ρότσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ, αποκαλώντας τον ΝτεΣάντις «πραγματικά φοβερό άτομο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments