Αρχική Στήλες Απόψεις “Με ευχολόγια δεν επανέρχεται το ευεργετικό μέτρο των μειωμένων συντελεστών...

“Με ευχολόγια δεν επανέρχεται το ευεργετικό μέτρο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.”

0
Dodekanisos

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος «επικείμενη κατάργηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου», ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος , έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις:

«Με ευχολόγια και με αγορεύσεις που θυμίζουν εκθέσεις ιδεών και ανάλυση του προβλήματος στο στενό κύκλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν επανέρχεται στην κοινωνία μας το ευεργετικό μέτρο – αναπτυξιακό κίνητρο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α..

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά ότι δε θα τους καταργήσει, έπραξε το αντίθετο!

Για την περιοχή της Δωδεκανήσου -εξαιρώντας άδικα τη Ρόδο και την Κάρπαθο- και με το επιχείρημα ότι τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου δέχονται μεταναστευτικές ροές, παρέτεινε για ένα έτος την ισχύ του προηγουμένου καθεστώτος Φ.Π.Α. στην περιοχή μας.

Σε λίγες ημέρες οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. θα πάψουν για όλο το Αιγαίο. Αυτό σημαίνει αύξηση βασικών αγαθών, το κύμα ακρίβεια θα πλήξει κάθε νησιώτη και η επιχειρηματικότητα θα δεχθεί άλλο ένα χτύπημα. Αν συνδυάσει κανείς και τις άλλες αδικίες που έχει υποστεί η περιοχή μας, γίνεται αντιληπτό ότι δεχόμαστε διωγμό αντί για νησιωτικές αναπτυξιακές πολιτικές. Την ίδια ώρα οι μεταναστευτικές ροές δείχνουν αυξητικές τάσεις στην περιοχή μας. Επομένως το επιχείρημα για παράταση του μέτρου που υπήρξε πριν ένα χρόνο ισχύει και σήμερα!

Η Κυβέρνηση και οι δανειστές και το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αναγκαίο για τα νησιά μας και σε καμία των περιπτώσεων δεν φέρνει τις εισπράξεις που αναμένει το κράτος.

Είναι σημαντικό να υπάρξει αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο και ενημέρωση όλων των νησιωτών μας, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να δημιουργήσουμε κοινωνικές συμμαχίες και να σταματήσουμε τον τεχνικό διαχωρισμό – διχασμό μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που καλλιεργούν κάποιοι/ες σκόπιμα.

Προτείνω τα εξής:

Να υπάρξει ενημέρωση των νησιωτών μας και συλλογή υπογραφών από το σύνολο των κατοίκων του Αιγαίου που ζητούν να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α..

Ενημερωτικό μήνυμα, ένθετο και καταχωρήσεις σε τοπικά και πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. που να αναδεικνύουν και να ενημερώνουν για το ζήτημα.

Συμβολικό κλείσιμο (για λίγες ώρες) των γραφείων της Π.Ν.Αι., των δήμων, των υπηρεσιών και των καταστημάτων, μετά από συνεννόηση με όλους του φορείς της περιοχής μας.

Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της περιοχής μας και συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Τέλος ενημερωτικές συζητήσεις για συστράτευση και ενεργοποίηση πολιτών και φορέων σε όλα τα νησιά μας και στο λεκανοπέδιο για τη στήριξη του δίκαιου αιτήματός μας.»

Εκφράζω τη λύπη μου που μέχρι σήμερα οι «διαμαρτυρίες» έχουν περιοριστεί σε «στενό οικογενειακό κύκλο». Μόνο με κινητοποίηση της κοινωνίας μέσα σε δημοκρατικά και πολιτισμένα πλαίσια θα ανακόψει το σχέδιο που υπάρχει για την οριστική κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments