Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Εδώ είναι… Αφάντου!

Εδώ είναι… Αφάντου!

0
Dodekanisos

Την πρώτη του φετινή νίκη πανηγύρισε ο ΑΕΡΑ καθώς επικράτησε με 2-1 του μαχητικού Αστέρα Παστίδας στο γήπεδο Αφάντου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Να σημειωθεί ότι η γηπεδούχοι έπαιξαν για πρώτη φορά φέτος στην φυσική τους έδρα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού την περισσότερη ώρα. Μάλιστα μέχρι την ανάπαυλα του πρώτου 45λέπτου κατάφεραν να πετύχουν και δύο τέρματα με τους Πλύγκο στο 21΄ και Λυμπερόπουλο στο 44΄, ενώ στο 16΄ είχαν και ένα δοκάρι μετά από φάουλ του Μασάδο. Από την άλλη ο Αστέρας που έπαιζε αμυντικά απείλησε με ορισμένα μακρινά σουτ που όμως δεν απείλησαν την εστία του Τσουρούτη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 48΄ μείωσαν το σκορ σε 2-1 με την κεφαλιά του Κυρίτση. Από εκείνο το σημείο η πίεση των φιλοξενούμενων έγινε πιο αισθητή ωστόσο η άμυνα της ομάδας του Βαγγέλη Χοσάδα κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα ενώ στο επιθετικό κομμάτι υσερούσε πολύ στην τελική πάσα  με συνέπεια να μην απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του έμπειρου πορτιέρο Ροδανάκη. Το 2-1  έμεινε μέχρι το τέλος με τον ΑΕΡΑ να παίρνει ένα δύσκολο και σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια.

Φάσεις και γκολ

16΄ Μετά από φάουλ του Μασάδο ο Ροδανάκης θα βρει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα στέλνοντας την στο δοκάρι και κόρνερ.

18΄ Κεφαλιά του Λυμπερόπουλου μέσα από την περιοχή χωρίς πρόβλημα ο Ροδανάκης.

22΄ Πάσα του Ποσατζίδη στον Πλύγκο, αυτός με ατομική ενέργεια και σουτ θα ανοίξει το σκορ για το 1-0.

33΄ Ο Μασάδο θα πασάρει στο Λόη ο οποίος σε κενή εστία θα αστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

41΄ Ο Λόης θα κάνει το πλασέ από το σημείο του πέναλτι με τον Ροδανάκη να διώχνει.

44΄ Ο Στελλάς θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λυμπερόπολος θα πηδήσει ψηλότερα από όλους και θα γράψει με κεφαλιά το 2-0.

48΄ Μετά από σέντρα του Παγκράτη ο Κυρίτσης με ωραία κεφαλιά θα μειώσει σε 2-1 ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

72΄ Δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου η μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσουρούτη.

Καλύτεροι των νικητών οι Μασάδο και Λυμπερόπουλος, από τον Αστέρα ξεχώρισε ο Σκόρπος.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Παπαβασιλείου (Σαρρής, Καραγιάννης)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΡΑ: Τσουρούτης, Γιαννακάκης, Μαλλιάκας, Δανάς, Στελλάς, Ποζατζίδης, Λόης, Μπαϊρακτάρης (68΄ Μπάρδης), Πλύγκος (75΄ Νικολής), Μασάδο (92΄ Κανελόπουλος), Λυμπερόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ Π.: Ροδανάκης, Χαριτάκης, Καλαγρής, Καρύδης, Ισκάς, Γιαννακόπουλος (90΄ Κορκίδας), Δραγάτης, Κατσαμάκης, Σκόρπος, Στεργιόπουλος (46΄ Κυρίτσης), Πολυχρόνης (46΄ Παγκράτης, 84΄  λ.τ. Αμπντουλάι)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments