«Εάν η Ουκρανία χάσει θα γίνει Γ’ παγκόσμιος πόλεμος»

0
Dodekanisos

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας είπε στο BBC ότι θα γίνει «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» εάν η Ουκρανία χάσει τη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, καθώς προέτρεψε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για την εξωτερική βοήθεια που εδώ και έχει σταματήσει. Ο Ντένις Σμιχάλ εξέφρασε «προσεκτική αισιοδοξία» ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα εγκρίνουν το έντονα αμφισβητούμενο μέτρο, το οποίο έχει 61 δισεκατομμύρια δολάρια (49 δισεκατομμύρια λίρες) που προορίζονται για το Κίεβο.

Ο Πρωθυπουργός είπε για τη βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια: «Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χθες, όχι αύριο, όχι σήμερα». «Αν δεν προστατεύσουμε, η Ουκρανία θα πέσει», πρόσθεσε. «Έτσι, το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας θα καταστραφεί και όλος ο κόσμος θα χρειαστεί να βρει ένα νέο σύστημα ασφάλειας. «Ή, θα υπάρξουν πολλές συγκρούσεις, πολλά τέτοια είδη πολέμων, και στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Οι υποστηρικτές της Ουκρανίας θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στη δωρεά όπλων στο Κίεβο παρά τις δικές τους αμυντικές δυνατότητες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Ένα μέρος της σημαντικής προσπάθειας που κάνουμε τώρα σε όλη τη συμμαχία του ΝΑΤΟ για να επιταχύνουμε την παράδοση συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments