Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα €800 για μία τέντα πληρώνουν οι Βρετανοί τουρίστες στη χώρα τους!

€800 για μία τέντα πληρώνουν οι Βρετανοί τουρίστες στη χώρα τους!

0
Dodekanisos

Ρεπορτάζ: Πανος Καμουτσής

Οι τιμές last minute σε all inclusive ξενοδοχεία τις Ελλάδας είναι πιο φτηνές από ποτέ αλλά η πληρότητα ακόμα είναι απογοητευτική στα περισσότερα ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα οι Βρετανοί πληρώνουν €800 για μία τέντα στα τουριστικά θέρετρα της χώρας τους!

Πανάκριβα τα εναλλακτικά καταλύματα και οι βίλες

Όσο απίστευτο και αν σας ακούγετε κάτι τέτοιο είναι αλήθεια σύμφωνα με δημοσίευμα της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας The Guardian. Οι μεγάλες δυσκολίες για ταξίδια εκτός της Βρετανίας φαίνεται πως έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση για staycation. Η ραγδαία άνοδος της ζήτησης για διακοπές οδήγησε με την σειρά της τις τιμές εναλλακτικών καταλυμάτων σε πρωτοφανή ύψη. Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα παρατίθενται αρκετά παραδείγματα που προκαλούν εντύπωση. Οι κατασκηνώσεις για παράδειγμα πλέον χρεώνουν πάνω από 120 ευρώ για μία τέντα και πάρκα με τροχόσπιτα χρεώνουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 570 ευρώ την ημέρα! Οι βίλες στις δημοφιλείς περιοχές είναι πραγματικά μόνο για πολύ λίγους και ξεκινάνε από αρκετές χιλιάδες ευρώ την ημέρα.

Με καλή πληρότητα και φτηνές τιμές στα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία στην Βρετανία αν και ήδη έχουν μεγάλη πληρότητα έχουν σχετικά καλές τιμές για την εποχή. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πλέον έκπληξη καθώς για πολύ καιρό είναι πασιφανής η μετατόπιση των προτιμήσεων των τουριστών για ενναλακτικές διακοπές. Έτσι για ένα ξενοδοχείο στους καλοκαιρινούς προορισμούς της Βρετανίας ένα δίκλινο κοστίζει περίπου 140 ευρώ την μέρα. Δηλαδή μόλις 20 ευρώ περισσότερα από μία σκηνή. Στα ύψη είναι και οι τιμές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων με τα πιο φτηνά να ξεκινούν από 100 ευρώ την μέρα. 

Αντιδράσεις από χαμηλόμισθους Βρετανούς που χάνουν τις διακοπές τους φέτος

Το γεγονός αυτό φαίνεται να εξοργίζει πολλούς Βρετανούς που όχι μόνο δεν μπορούν να ταξιδέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς εκτός χώρας λόγω περιορισμών, αλλά καλούνται να πληρώσουν και αρκετά υψηλότερες τιμές για να πάνε διακοπές στη χώρα τους. 

Διαβάστε το άρθρο με τις μαρτυρίες Βρετανών τουριστών στην δημοφιλή εφημερίδα της χώρας τους The Guardian

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments